Portava un any planejant-ho. Un treballador de l’ empresa Loomis va robar un milió d’euros de la companyia, que es dedica a transportar fons i gestions de grans sumes d’efectiu. Els mossos d’esquadra van tenir constància de l’incident el passat 4 de gener i la investigació els va conduir a un empleat i al seu nebot

El nebot de l’autor dels fets va gastar grans quantitats en roba, terrenys i altres despeses que van fer sospitar els mossos d’esquadra. També va repartir una important suma de diners en metàl·lic a familiars propers. Aquests fets van encendre les alarmes de l’equip de mossos d’esquadra. El 14 de febrer, la policia va executar 5 registres a domicilis de Sant Just Desvern i Cerdanyola, pels quals es van detenir 4 persones.

El jutjat del Prat ha decretat presó per l’autor material dels fets i pel seu nebot. Els 5 còmplices restants han quedat en llibertat, però amb càrrecs per haver col·laborat en l’operació. L’empresa que ha patit aquest atac no ha volgut fer declaracions. 

Fonts internes de l’empresa, a qui ha tingut accés aquest diari, afirmen que el treballador mai va generar cap sospita i que era un bon empleat. Del milió d’euros desaparegut, ja se n’han recuperat 700.000€. 

El nebot va ser qui, gràcies a les claus facilitades per l’altre treballador més veterà, va desactivar les càmeres de seguretat. Sense aquesta vigilància, el seu company va poder endur-se tres bosses plenes de bitllets, executant així un dels robatoris més espectaculars al Baix Llobregat.

Per Guillem Amatller 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here