Els fets van passar a Tarragona en caure una estructura metàl·lica al local dels Xiquets del Serrallo, on els Castellers gavanencs estaven realitzant un assaig. A resultes de l’accident, a més del tràgic desenllaç per als de Gavà, el president de la colla tarragonina, Carles Artola, en va resultar ferit greu
Dissabte al migdia, l’exregidor de l’Ajuntament de Gavà i integrant de la colla castellera de la ciutat, Jordi Calatayud, va morir en un accident al local d’assaig de la colla castellera de Tarragona Els Xiquets del Serrallo. 

El tràgic succés es va produïr quan els castellers treballaven les tasques de desmuntatge d’una xarxa. Una part de l’estructura metàl·lica va caure sobre Jordi Calatayud, i dues persones més: el president dels Castellers de Gavà que va ser traslladat a l’Hospital Joan XIII, i el president de la colla tarragonina, que varesultar  ferit de menor gravetat.

Al lloc dels fets hi havia més integrants de la colla castellera de Gavà. Fins allà es van desplaçar dotacions del SEM i dels Bombers de la Generalitat. Els serveis d’emergències van explicar que a Jordi Calatayud se li havien practicat maniobres de reanimació que finalment, no havien permès salvar la vida.

Només conèixer la tràgica notícia, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, es va desplaçar fins a Tarragona per expressar el seu condol als Castellers de Gavà i oferir-los tot el suport que requereixin, atenció psicològica i els recursos necessaris per facilitar-los el retorn a Gavà.

Jordi Catalayud va néixer a Cornellà de Llobregat, l’any 1964. Des de molt jove va estar vinculat a diferents associacions: Esplai Mowgli, Grup ecologista de Cornellà i el Moviment d’esplais del Baix Llobregat. Va estudiar empresarials a la Universitat de Barcelona. L’any 1988 va venir a viure a Gavà, on portava una petita empresa familiar i on va obrir un establiment comercial. A Gavà va ser president de l’AMPA del CEIP L’Eramprunyà (2007-2013) i l’any 2004 es va fer militant d’ERC. 

L’any 2011 Catalayud va ser escollit regidor i va formar part del consistori de Gavà durant tot el mandat 2011-2015. L’any 2015 va entrar a formar part de la colla dels Castellers de Gavà, i es va integrar a la plataforma 22 solidari, que impulsava un projecte de menús socials per als més desafavorits.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here