“CAMPIONS DEL MÓN en Persecució, 4t en el KM i 5è en el Sprint. No podem demanar més!!!”. Així celebrava Ignacio Ávila, ciclista paralímpic (amb discapacitat visual) establert a Esplugues, el seu nou èxit en les xarxes socials. El tàndem Ignacio Ávila-Joan Font es va proclamar campió del món de persecució en els Campionats del Món de Ciclisme Adaptat en Pista que es van celebrar a Los Ángeles (Estats Units) a principis de març

No és el primer campionat mundial que obté la parella, encara que sí en pista. Al 2015 es van proclamar campions del món a la carretera, prova en la qual van conquistar la medalla de plata en els passats Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro.

En la prova de persecució en pista havien estat subcampions al 2014 i el 2016, i quarts a Rio. La medalla d’or d’aquest any va arribar en imposar-se amb autoritat a la final a la parella australiana, als quals van doblar en l’última volta.

“Hem aconseguit aquesta medalla d’or tan buscada en aquesta prova, en la que a Rio vam estar molt a prop del bronze. Ha estat una preparació difícil per a aquest Mundial, ja que la Unió Ciclista Internacional ho va anunciar només amb set setmanes d’antelació, però tot i així crec que hem arribat en un estat de forma bastant bo per afrontar aquesta competició amb garanties”, ha declarat Ignacio Ávila a EL PONT.

Ávila i Font també van competir en la prova del quilòmetre, en què van quedar quarts, i en la de velocitat, en què van ser cinquens.

Font: Ajuntament d’Esplugues