Durant la reunió que es va celebrar a Pallejà, deu municipis amb característiques similars acorden demanar a la Diputació un Pla d’actuacions

El Castell de Pallejà va acollir divendres 10 de març la reunió de la Taula territorial per a la millora de la qualitat de l’aire del Baix Llobregat, amb l’assistència d’alcaldes, regidors i tècnics de 10 municipis que tenen una problemàtica similar pel que fa a la qualitat de l’aire, i que busquen dur a terme accions conjuntes que permetin assolir resultats efectius.

Els municipis baixllobregatins que formen part d’aquesta Taula són: El Papiol, Molins de Rei, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat, Cervelló, La Palma i Pallejà.

En la reunió es va acordar sol·licitar a la Diputació de Barcelona l’elaboració d’un Pla supramunicipal de millora de la qualitat de l’aire, el qual haurà d’incloure un inventari d’emissions atmosfèriques i tot un seguit d’accions que han de permetre millorar la qualitat de l’aire de la zona. Per altra banda, també s’està treballant per poder iniciar un estudi epidemiològic que relacioni qualitat de l’aire i salut en l’àmbit dels 10 municipis.

També van assistir a la trobada la Directora de Serveis Ambientals de l’AMB , la Sra. Isabel Doñate, i el Director de l’Àrea de Planificació Estratègica, el Sr. Francesc Magrinyà, així com el Conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal del Baix Llobregat, el Sr. Jesús Blanco. Els assistents es van emplaçar a la propera reunió, que tindrà lloc al mes de juny al municipi de La Palma.

Font: Ajuntament de Pallejà 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here