La Generalitat preveu aplicar un expedient sancionador a l’entitat per incitació a l’odi tan bon punt el vehicle trepitgi Catalunya
L’Ajuntament baixllobregatí de Pallejà no autoritzarà l’acte que l’entitat Hazte Oír té previst fer al municipi vallesà aquest divendres a dos quarts de dotze del migdia. L’entitat ha convocat un acte on es conduirà un autobús per la via pública que exhibeix el missatge ‘Los niños tienen pene, las niñas tienen vulva. Lo dice la biología. Respeto para todos. No al bullyng’. 

Des del consistori s’ha informat que atès que l’entitat “no ha sol·licitat cap permís o autorització” per fer l’acte públic a la via urbana del municipi, i atès que “incompleix el principi bàsic de convivència i respecte pels diferents grups ètnics, culturals i religiosos o sexuals”, se li “denegarà el pas i la realització de l’acte”.

En concret, l’alcaldessa de Pallejà, Ascensión Ratia, ha al·legat, mitjançant una resolució d’alcaldia, que l’entitat incompleix l’article 15 de l’Ordenança de Convivència Ciutadana d’Actituds d’intransigència i d’individualisme.En paral·lel fonts d’Acció Social de la Generalitat han explicat que es té a punt un expedient sancionador per incitació a l’odi per aplicar-lo a l’entitat quan entri al territori català. 

En cas que l’expedient sancionador acabi en multa, l’entitat hauria de fer front a una quantitat que pot anar dels 300 als 3.000 euros per aquest concepte d’incitació a l’odi. La multa es posaria a l’entitat a Madrid. Les mateixes fonts han explicat que també es valora la possibilitat de demanar a la Comunitat de Madrid que aquesta entitat no rebi diners públics.

La Generalitat també s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament de Pallejà per demanar que estiguin amatents a l’arribada del bus i als esdeveniments que se’n puguin derivar. En aquest sentit, Acció Social explica que un Ajuntament no pot evitar que el bus circuli, però sí pot evitar que estacioni denegant-li el permís per fer-ho. Si aparca sense permís, aleshores el consistori pot apel·lar a les ordenances de civisme, i si considera que el vehicle n’incompleix algun punt per incitació a l’odi, el pot immobilitzar. També li podria aplicar la llei de publicitat no estàtica.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here