Es manté la data de finalització de l’obra per a principis del 2018
Els responsables de la construcció de la variant van confirmar l’inici de les feines del fals sostre per a la zona del Xipreret i la previsió de finalització de les obres per als primers mesos del 2018, en la reunió que va mantenir l’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, i el regidor d’Urbanisme i Barris, Jordi Urrea, amb Lluís Bonet, cap de la Demarcació de Carreteres a Catalunya i cap de l’obra de la variant de Vallirana, i amb Elisa Esteban, responsable de la N-340 en el tram de Barcelona a Tarragona.

En la reunió es va confirmar que les obres mantenen els terminis previstos per a la finalització, en gran part perquè no s’ha trobat cap imprevist en la perforació dels túnels.

Dues modificacions del projecte

També es va informar que hi ha hagut dues modificacions sobre el projecte inicial pel que fa a la passarel·la de la Llibra i també a la il·luminació de l’interior dels túnels. En el cas de la passarel·la la cimentació requerirà menys pilotatges i en el cas de la il·luminació es modificarà el projecte inicial i es farà amb tecnologia LED. 

Aquests canvis endarrereixen la seva aplicació per raons de modificacions del projecte, però en redueixen el cost i en cap cas endarreriran la finalització de l’obra. La passarel·la es preveu que s’acabi també a principis del 2018.

Pressupost garantit

Diverses informacions xifraven la situació de les obres en el 60% del projecte, un percentatge que no es refereix a l’execució de les obres sinó al pressupost. 

El 40% restant correspon a la resta de l’obra, a l’increment de l’IVA que s’ha produït durant els anys d’execució i al pagament de les indemnitzacions per l’endarreriment de les obres. Els representants de la Demarcació de Carreteres van confirmar que el pressupost per acabar les obres garantit.

Font: Ajuntament de Vallirana 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here