Cada dilluns propostes de viatge per al següent cap de setmana, a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. Aquest proper cap de setmana, ens en anem a Bolonya

Per El Tot Granollers / AMIC

L’extensa història de la ciutat de Bolonya ha deixat atraccions turístiques plenes de llegendes i secrets que captiven a qualsevol persona que es passegi pels seus carrerons o visiti els seus nombrosos museus, palaus i esglésies. Els exemples són incomptables però, en especial, destaca la Piazza Maggiore, el centre del municipi on trobarem importants edificis com el Palau del Podestá (seu de l’Ajuntament), el Palau dels Bancs o el Palau dels Notaris.

Una de les esglésies existents més grans i imponents és Sant Petroni, que es va començar a construir al segle XV i actualment és una visita obligada per qualsevol persona que visiti Bolonya.

Un dels símbols arquitectònics distintius de la ciutat italiana són les Dues Torres, una de gairebé 100 metres d’altura i l’altra quasi 50 metres. Es van construir com a torres de vigia per controlar l’accés al poble i l’atac de possibles enemics; i des de l’època medieval caracteritzen el panorama del municipi.

Malgrat tot, si preferiu una visitar artística i cultural, Bolonya té una àmplia oferta de museus, dels quals destaquem la Pinacoteca Nacional, un edifici erigit el segle XIX que ofereix pintures de l’escola emiliana dels segles XIV al XVII, incloent artistes com Giotto, Rafael o Parmigianino.

No fa falta dir que la gastronomia és també un dels punts forts de Bolonya. Deixeu-vos captivar pels seus plats típics: els tagliatelle, els tortel·lini, la salsa bolonyesa, la mortadel·la de Bolonya o la crema de mascarpone. Tots autèntics plats italians plens de sabor que us faran guardar un record excel·lent d’aquesta ciutat medieval.

Informació útil 

Superfície: 140,7 km²

Ubicació: La ciutat de Bolonya està situada a la part superior d’Itàlia i just al centre, per la qual cosa no té accés al mar però sí que hi passen els rius Savena i Reno. Així mateix, es troba a prop d’altres ciutats importants del país, com Mòdena (a 45 quilòmetres de distància), Florència (a 120 quilòmetres) o Venècia (a una distància de 150)

Població:  383.949 habitants

Clima: La ciutat italiana té un clima continental i no compta amb la influència del mar. Així doncs, els hiverns són rígids i els estius, en canvi, secs i calorosos

Economia: Bolonya és una ciutat on el sector turístic és el més important. La seva històrica universitat fa que sigui una ciutat amb molt d’ambient juvenil, tant durant el dia com també a la nit

Curiositats: La Universitat de Bolonya, fundada l’any 1088, és la més antiga del món occidental. Entre els alumnes més destacables que hi van estudiar, cal destacar Dante Alighieri, Petrarca, Thomas Becket, Erasmo i Nicolau Copèrnic

Comunicacions: La companyia aèria low-cost Ryanair vola a Bolonya des de Girona a preus realment interessants. Si preferiu sortir des de Barcelona, podeu agafar un vol fins a una ciutat propera, com Florència o Venècia, i fer camí fins a Bolonya amb cotxe de lloguer, tren o autobús
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here