La plantà i la presentació de les falleres es farà aquest divendres, i la cremà tindrà lloc diumenge a la nit
Aquest cap de setmana, la ciutat viurà una de les seves festes més esperades: Les Falles. La casa de València, amb el suport de l’Ajuntament, han multiplicat esforços per mantenir aquesta tradició que, fora de València, esdevé única a Catalunya.

El programa d’activitats arrencarà amb l’arribada del monument faller aquest divendres matí. Està previst que a partir de dos quarts de deu comenci la plantà de la falla a la plaça de Jaume Balmes. Ja plantada la falla, a les 20:30 hores, tindrà lloc la presentació de la fallera major i la fallera major infantil a la Sala de Plens de l’Ajuntament. La Casa de València recupera així la figura d’aquestes ambaixadores de les Falles de Gavà i de la Casa de València en tots els esdeveniments en què participa dins i fora de la ciutat. “Enguany anem a totes i tenim falleres majors que presentarem en un acte simbòlic però amb tot l’ambient valencià d’aquest esdeveniment a fi i efecte de donar-les el renom que mereixen”, ha dit el president de l’entitat regional Sergio Engli

Dissabte, es podrà gaudir d’una fira comercial i de productes artesans al llarg de l’avinguda Diagonal. A les 13:00hores, a la plaça de Jaume Balmes, se celebrarà la Globotà, activitat adreçada al públic infantil. A la tarda, a partir de les 17:00 hores, tindrà lloc la Desfilà de Moros i Cristians. La comitiva, que comptarà amb l’acompanyament de la Banda Valenciana de Música i de la Companyia General del Foc, partirà de la rambla de Maria Casas, passarà pel carrer de Sant Pere i arribarà a la plaça de Jaume Balmes, on pels volts de les 20.15 hores. tindrà lloc la representació final dels parlaments dels capitans de les comparses i un espectacle de foc. La festa culminarà amb un sopar de germanor a la mateixa plaça.

Diumenge, a les 12:30 hores, s’oficiarà una missa en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, a l’església de Sant Pere. Entre les 13:00 i les 20:00 hores, a la plaça de Jaume Balmes, se succeiran actuacions i exhibicions per part d’entitats de la ciutat. Finalment, a les 21:30 hores, es viurà el moment culminant de les festes amb la tradicional Cremà de la Falla i un espectacle pirotècnic.
Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here