Es van servir 1.800 menús amb la carxofa com a protagonista

L’edició d’enguany de la Carxofada va tancar amb la participació de 3.000 persones. La festa va omplir novament d’animació la plaça de l’Ajuntament i la rambla de Rafael Casanova i va mostrar la vitalitat de la carxofa com a producte estrella i d’identitat de la ciutat. La Carxofada està organitzada per l’Ajuntament i l’associació de restauradors Sant Boi Degusta amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària SantBoiana i el Parc Agrari del Baix Llobregat.

Per cuinar els 1.800 àpats que es van servir es van necessitar 1.050 kg de carxofes. En total, es van degustar 9.000 plats. El menú degustació va consistir en cinc plats que els restaurants de Sant Boi Degusta van cuinar en directe i de manera col·lectiva. Els panets que es van lliurar van estar cedits gratuïtament pel forn Panet i les carxofes amb les que es van preparar els plats eren de producció ecològica i van ser conreades i collides per Desos, un projecte de formació i inserció laboral de persones en risc d’exclusió social. Durant tota la jornada es van vendre 1.000 kg d’aquesta hortalissa, a la plaça de l’Ajuntament.

Durant la jornada la cooperativa Som Bici va realitzar diverses sortides en bicicleta als camps de carxofes de Sant Boi, amb una alta participació de gent de tota Catalunya, i a ‘esceneri de la plaça de l’Ajuntament va tenir lloc un “showcooking” amb demostracions culinàries fetes amb carxofes.

Diverses activitats es van desenvolupar al llarg de tot el dia, cam ara la trobada de puntaires, la trobada de col·leccionistes de plaques de cava i actuacions musicals i de ball. La festa va cloure amb el concert del grup santboià Dr. Enfermo.

A més, el programa especial del programa “La República Santboiana” de Ràdio Sant Boi va amenitzar la festa tot el matí amb entrevistes amb personatges tan interessants i vinculats a la restauració i la gastronomia com Ada Parellada.

La Carxofada ha estat la culminació del Mes de la Carxofa, una campanya de promoció de la carxofa de Sant Boi que es va desenvolupar durant el mes de març. Una vintena de bars i restaurants van oferir menús en el marc d’aquesta campanya. El Mercat de Pagès, les biblioteques i l’associació de comerciants també s’hi van sumar amb diverses propostes.

Amb 850 hectàrees, Sant Boi és el municipi del Parc Agrari del Baix Llobregat amb major superfície de conreu i més hectàrees dedicades a la producció de la carxofa.

Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here