El sindicalista pratenc ha estat escollit amb el suport del 91,48% dels delegats i delegades 

L’11è Congrés de CCOO de Catalunya, que s’ha celebrat els dies 4, 5 i 6 d’abril al Palau de Congressos de Barcelona, va escollir a Javier Pacheco Serradilla com a nou secretari general del primer sindicat de Catalunya. 

La seva candidatura, que ha estat l’única que s’ha presentat a la Secretaria General, va obtenir el suport del 91,48% dels delegats/des (556 vots a favor, 51 en blanc, i 1 nul).

La nova direcció que liderarà Pacheco, provinent del comitè d’empresa de Nissan i dirigent de la federació d’Indústria de CCOO, s’ha imposat com a objetiu la recuperació dels drets laborals que s’han perdut durant la crisi. 

En declaracions als periodistes, Pacheco va assegurar que dedicarà els séus esforços a “la reconquesta” de drets socials i laborals  perduts al considerar que ha arribat el moment de “trencar el discurs dominant i disputar la hegemonía a la desigualtat”.

“Es tracta no només de lluitar i de resistir, sino també de passar a la ofensiva. S’ha de combatre la precarietat que ens volen vendre com a normal, el precariat, i nosaltres la volem erradicar perquè no és normal, és una anomalía que s’ha d’afrontar”, va dir.
L’Informe General que Joan Carles Gallego, secretari general sortint, va presentar en aquest 11è Congrés del sindicat, va ser aprovat pel plenari, després de les intervencions de les delegacions i del resum del propi secretari general sortint, amb un total de 477 vots a favor, que representen el 94,8%, 13 vots en contra i 13 abstencions (en total, 503 vots).

El Congrés es tancarà ahir dijous amb la intervenció del nou secretari general.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here