La 20a Biennal d’Art Contemporani Català es tracta d’un certamen pioner de l’art jove que es pot visitar fins el 7 de maig a l’Espai d’Art de La Passió

L’Espai d’Art de la Passió d’Olesa acull la 20a Biennal d’Art Contemporani Català, que es podrà visitar fins el 7 de maig gràcies a l’aposta de l’Ajuntament d’Olesa per l’art més jove del país. 

Es tracta d’un certamen pioner de l’art jove, que és únic per les seves característiques al nostre país i fora d’ell. La Biennal d’Art Contemporani Català és organitzada i coproduïda a nivell general per l’Ajuntament de Sant Cugat i Canals-Galeria d’Art i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col•laboració dels diferents ajuntaments que l’acullen, a més d’institucions i empreses públiques i privades.

A la convocatòria pública oberta a tots els joves del país s’hi varen presentar 61 dossiers, d’entre els quals el jurat de selecció ha triat els 7 artistes que conformen l’edició d’enguany, i als quals s’atorga un ajut de 200 euros per a la producció d’obra. Les obres escollides són representatives dels diferents corrents de la plàstica que en aquests moments conreen els artistes catalans.

Artistes participants:

Lluc Baños nascut i amb domicili a Barcelona, Gara Basilio nascuda i amb domicili a l’Hospitalet de Llobregat, Clara Cortés nascuda i amb domicili a Vic, Dani Gasol nascut a Tarragona, viu a Barcelona, Iván Morales nascut a Girona, viu a Barcelona, Àlex Palacín nascut i amb domicili a Barcelona i Xavier Pretel nascut a Barcelona, viu a Argentona.

El jurat de la Biennal 2016 representa el sector de les arts plàstiques a Catalunya i enguany està format per: Josep Canals, galerista i director de la Biennal; Aida Marin Historiadora d’art de Reus, Joana Llauradó, comissària independent resident a Sant Cugat, Albert Mercadé, director de la Fundació Arranz-Bravo de Barcelona; Dra. Mar Redondo, Vice-degana de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

La Biennal ha evolucionat i s’ha adaptat a les noves tecnologies, de tal manera que tota la seva organització i coordinació s’està fent a través de les xarxes socials.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here