Els castellers de Gavà, amb els Encantats de Begues i la colla del Prat, van celebrar una diada, ahir al migdia, a la plaça Jaume Balmes. Les persones visitants de la Fira també van poder gaudir del 1r “ral·liantic” de la Fira d’Espàrrecs, un esdeveniment organitzat per l’Associació de Vehicles d’Època del Baix Llobregat

Diada Castellera 

Com ja és tradició cada Fira, diumenge al migdia es va poder gaudir de l’esperada Diada Castellera protagonitzada per la colla de Gavà, com amfitriona, i amb els Encantats de Begues i els del Prat, com a grup convidats. 

Tot i l’amenaça de pluja, l’assistència de gent va ser prou important i també la participació de castellers. Més de 70 de la colla de Gavà, amb alguns antics integrants de la primera etapa de l’entitat que van rescatar de l’armari la camisa blava i la faixa i es van sumar a la pinya. 


Lluis Vicenç Méndez, sots cap de colla, assegurava que “la fira és una bona oportunitat per mostrar el què fem a la gent de la ciutat i per promocionar els castells” i precisava que “per a nosaltres aquesta és la nostra segona actuació de la temporada, després d’haver estat a Cerdanyola”.

En aquesta ocasió es va convidar els Encantats de Begues, per tercer any seguit, i els Castellers del Prat, dues colles veïnes amb les quals, segons Méndez, “ens uneix una molt bona relació i amb els quals volem estrènyer encara més els llaços de col·laboració”. Justament per fer visible aquesta germanor les tres colles van aixecar, durant la trobada, un 3 de 6 conjuntament.

Méndez va subratllar “la voluntat de seguir avançant” i va recordar que “els nostres millors castells són el 5 de 6, el 3 de 6 amb agulla i la torre de 6”.

1r “ral·liantic” de la Fira d’Espàrrecs

Ahí al matí es va celebrar el primer “ral·liantic” en el marc de la Fira d’Espàrrecs de Gavà. L’esdeveniment va ser organitzat per l’Associació de Vehicles d’Època del Baix Llobregat, que cada any aprofita l’aparador de la Fira per tal que els seus membres portin els seus vehicles fins la plaça Balmes per exhibir-los. Enguany, però, es van decidir a variar una mica el format d’aquesta trobada organitzant aquest ral·li.

La passejada va arrencar de la mateixa plaça Balmes per baixar per l’avinguda del Mar fins arribar al monument de la vela de Gavà Mar. Allà van tombar de nou cap a la ciutat però van fer una aturada a les instal·lacions de Jardineria Bordas per fer un petit vermut. Després van enfilar novament fins al punt de sortida, on el ral·li es va donar per finalitzat.

Manuel Rivas, president de l’Associació de Vehicles d’Època del Baix Llobregat, va explicar que el motiu de fer per primera vegada aquest ral·li era que “en altres localitats del Baix Llobregat es fa un recorregut pels carrers de la ciutat, per exemple l’any passat a Sant Boi vam estar una hora recorrent el centre de la ciutat, i és una iniciativa que anima a assistir als propietaris dels vehicles perquè els fa recordar moltes coses de quan portaven aquests vehicles”. Per tal de participar en aquest ral·li “els vehicles no necessiten cap preparació especial, tots tenen la ITV passada satisfactòriament i les seves assegurances en vigor”.


Rivas va voler recordar, davant les recents mesures que s’estan portant a terme a l’Àrea Metropolitana de Barcelona contra la contaminació atmosfèrica provocada pels cotxes, que “els vehicles antics són els que menys contaminen perquè només surten unes poques hores al mes, no s’utilitzen amb regularitat i de fet tenen unes assegurances especials de vehicle clàssic que limiten uns determinats quilòmetres”.

L’assistència a aquest ral·li estava prevista en una seixantena de cotxes, però la pluja de primeres hores del matí “és la que mana i al final són menys, una vintena de vehicles, esperem que l’any vinent faci millor temps i puguin venir més”. Rivas, però, ja ens va avançar que “malgrat la pluja, tenim previst per l’any vinent demanar els permisos per ampliar el ral·li i que passi pels municipis contigus a Gavà”.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here