El dilluns 5 de juny Sant Feliu celebra el tradicional Aplec de la Salut, acte organitzat per l’Associació Calaix de Sastre que inclou actuacions de les colles i corals de la ciutat

El toc de sortida serà a les 9 h, amb el repic de campanes a càrrec de la Colla de Campaners de Sant Llorenç. Després de la pregària a la Catedral, la Mare de Déu de la Salut sortirà des de la plaça de la Vila cap a la seva ermita, acompanyada pels trabucaires de Sant Llorenç.  

Un cop arribats a La Salut, a les 10.30 h hi haurà la hissada de la bandera catalana a la plaça de l’Ermita. A continuació es llegirà el pregó, que enguany anirà a càrrec de Marc Udina, responsable de patrimoni de l’ACF i director de l’esbart de l’ACF. Tot seguit, les colles i corals de Sant Feliu faran les seves tradicionals actuacions. En aquesta edició participen els gegants de l’ACF, el gegant Tonet i la Fada Natura, els tabalers Els Tronats, els Castellers de Sant Feliu, el cor de l’Ateneu i el cor de la Unió Coral.

A les 12 h, se celebrarà la missa solemne, cantada pel Cor Parroquial, i a les 13 h, l’Esbart de l’Agrupació Cultural Folklòrica farà el tradicional Ball de la Soca. Posteriorment, a l’esplanada de baix hi haurà ballada de sardanes amb la música de la Cobla Contemporània. Finalment, a les 16 h, tindrà lloc la tradicional rifa del xai i l’entrada de la Mare de Déu de la Salut a l’ermita, acompanyada del Cant de la Salve Regina.  

L’origen de la tradició de l’Aplec de la Salut es remunta als anys 20, quan s’organitzava l’Aplec de Santa Creu i era una festa comarcal que a Sant Feliu es va celebrar fins als anys 60. 

Font: Ajuntament de Sant Feliu 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here