Els veïns del barri de La Plana més propers a l’autovia A-2 ja fa temps que protesten: l’intens trànsit que suporta aquesta via no els deixa viure tranquils. Després de repetides queixes, tècnics del Ministeri de Foment s’han desplaçat a la vila baixllobregatina per mesurar el soroll que pateix el barri

La visita, però, s’ha demorat molt. Ja fa temps que els veïns i veïnes es queixen de la problemàtica, que varen tornar a traslladar al govern municipal a principis de l’actual mandat. Rogeli de la Cruz, regidor de Serveis Territorials, ha explicat a Ràdio Esparreguera que “ha estat una iniciativa de Foment, òbviament motivada per la insistència reiterada per part de l’ajuntament, no només directament a Foment sinó també a la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat”.

Basant-se en un estudi previ sobre el mapa de soroll a les carreteres de la xarxa estatal, Foment ha realitzat sonometries en hores diferents al llarg del dia, per tal d’avaluar l’impacte del soroll sobre els veïns afectats. Ha estat el primer pas d’un llarg procés que tot just acaba de començar. 

Segons els Serveis Territorials de l’Ajuntament d’Esparreguera, molt probablement el segon pas sigui efectuar sonometries als domicilis particular afectats. Dels resultats en sortirà un informe que, un cop obtingut el vist-i-plau per part del Ministeri, derivaria en la instal·lació de mesures per esmorteir el soroll. “El fet d’haver estat inclosos a l’estudi previ, com també ho han estat altres viles de Catalunya, ens dona la seguretat que hi ha la intenció de fer alguna cosa per part del Ministeri”, diu Rogeli de la Cruz, qui afegeix que “l’actuació s’ha catalogat com a prioritària”.

Tot i així, el regidor ha calculat un mínim de dos anys fins a l’execució de l’obra. Es desconeix encara quina solució tècnica es prendrà, donat que al mercat existeixen diferents tipus de pantalles sòniques, des de les de formigó que hi ha al Barri Font fins a models molt sofisticats. “Ens agradaria que, a l’hora d’escollir la solució, el Ministeri es basi en criteris de necessitat i no únicament pressupostaris. La decisió última dependrà de Foment”, ha dit el regidor de Serveis Territorials, Rogeli de la Cruz. 

Font: Ajuntament d’Esparreguera 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here