Les activitats de dissabte a la nit es van cloure amb l’espectacular correfoc ofert per cinc colles de diables, entre elles, els locals Custus Ignis i els Diablots, acompanyats pel Drac Olivé. El qualificatiu d’espectacular es queda curt per il·lustrar el gran correfoc que va recórrer diferents carrers del centre d’Olesa i del nucli antic fins arribar davant del Porxo de Santa Oliva, on esperava per arrencar el Ginesta Sound organitzat pel Cau
La jornada d’aquest diumenge al matí ha tingut l’esport com a plat fort, amb la pedalada BTT Ruta Santa Oliva organitzada per la Unió ciclista Olesana i la 5a Tirada mixta per parelles amb Camp de Tir Arc. La mirada nostàlgica l’han protagonitzat les visites guiades al convent de les germanes Paüles organitzades pel Col·lectiu de Joves Santa Oliva. Va ser l’any passat quan el col·lectiu va impulsar aquesta iniciativa, i davant l’èxit i l’interès, enguany s’ha tornat a repetir. 

Si habitualment, però, la visita a les Paüles no passa del local on entreguen els premis de la tómbola, més d’una vuitantena de ciutadans i ciutadanes han pogut visitar de nou enguany les interioritats del convent de les Germanes de la Caritat de Sant Vicenç de Paül.

També han estat nombrosos els ciutadans que aquest cap de setmana s’han acostat a les jornades de portes obertes a l’ajuntament celebrades dissabte i aquest diumenge al matí. El despatx de l’alcaldessa, la sala de juntes i el balcó del primer pis, o la impressionant terrassa del tercer pis han estat alguns dels espais visitats pels ciutadans i ciutadanes, guiats per diferents regidors de l’equip de govern.

Ja a la tarda, l’activitat al carrer ha tornat a ser la protagonista, amb una multitud participant en les diferents activitats organitzades. A primera hora de la tarda, la 10a Baixada d’andròmines ha fet riure de valent participants i públic, sobretot per les cabrioles i indumentària d’algunes dels participants. Enguany, el premi a la més sorollosa ha estat per la que duia per títol Marc Trike. El premi a l’andròmina més treballada ha estat per Ford t 1911 Grua. El premi a la més ben decorada ha estat per al electronik supertronik del CROM, i el premi a la millor cabriola per a Oriol Povill amb el seu Trike Trick.
Al llarg de tot el dia els olesans i olesans també han pogut visitar la Fira del Comerç, organitzada per l’Associació de Botiguers i Comerciants d’Olesa, que ha omplert de parades la plaça de les Fonts i el carrer Alfons Sala. Novament, un dels atractius de la fira, més enllà de les ofertes i promocions, ha estat l’especial sorteig organitzat. 

I és que els compradors de les moltes parades instal·lades podien guanyar el seu pes en oli. Marc Allet ha sigut l’afortunat en guanyar el seu pes en oli, 90 litres en total. A més, l’entitat comercial també ha donat a conèixer aquest diumenge la guanyadora del concurs organitzar per triar el nom de la seva mascota. 

El nom guanyador ha estat “Oliveta”, proposat per Clàudia Garcia, de 12 anys. Des de l’associació de botiguers i comerciants d’Olesa el seu president, Toni Romero, ha fet una valoració positiva de la fira malgrat que la forta calor porta ha afectat una mica en l’afluència de públic. De tota manera, per al president dels botiguers locals, l’important no era tan incrementar vendes sinó que el comerç local “faci poble”.

La tarda de diumenge s’ha completat amb la 10a edició de la Marató d’Artistes, al parc del Porxo de Santa Oliva, i amb premis per a les modalitats de dansa, arts escèniques i cantautor/a o duet. El jurat finalment ha entregat els guardons a Alba i Francesc de la companyia Els del Teiatru en la categoria d’arts escèniques, les formacions Klum, Akiras i Dance Star Júnio en la categoria de dansa, i Èric Closas i Sergio Canadas en la modalitat de cantautor/a.

I mentre es desenvolupava la marató d’artistes, i també per cloure les activitats de Santa Oliva, la plaça de la Sardana ha acollit una ballada i exhibició a càrrec de la colla Xàldiga.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here