Durant el ple extraordinari d’ahir, Joan Borràs (ERC) va traspassar les responsabilitats de l’alcaldia a Jordi Bou (PDeCAT), que va ser escollit pels seus companys de govern i davant d’una multitud com el nou alcalde del Papiol

L’alcalde sortint i l’alcalde entrant van dedicar tots dos bona part dels seus discursos a explicar que el traspàs de l’alcaldia no només no representa en absolut un canvi de rumb en el projecte de govern que van començar a construir fa dos anys, sinó que dóna força a la continuïtat d’aquest projecte i reforça els valors en què se sustenten tant l’acord de govern com la forma de fer i d’entendre la política que l’executiu municipal anomena “model Papiol”.

Aquest relleu d’alcalde es va fer d’acord amb el pacte de govern local vigent, al qual van arribar tres dels grups polítics locals del Papiol després de les darreres eleccions municipals. Segons aquest pacte —subscrit pels grups locals del PDeCAT, ERC i Sumem pel Papiol—, Joan Borràs (ERC) ha estat alcalde del Papiol durant els dos primers anys del mandat i Jordi Bou (PDeCAT) ho serà fins a les properes eleccions municipals. Arran del relleu d’alcalde, Borràs passarà a ser primer tinent d’alcalde i a donar suport a Bou i a la resta de companys del seu equip.LA CONTINUÏTAT DEL PROJECTE DEL GOVERN LOCAL ES BASA EN UNA MANERA DE FER “EN CLAU PAPIOL”

“M’agradaria fer èmfasi en un fet que per a nosaltres és molt important i que no em cansaré d’explicar —va començar dient Jordi Bou en el seu primer discurs com alcalde—. Tot i el relleu, el rumb de l’equip de govern serà el mateix, la línia a seguir serà la mateixa, tret del fet que el Joan em cedeix el comandament de la nau. Aquesta serà pilotada amb la mateixa cohesió que ens ha caracteritzat fins ara. Per tant, a nivell d’equip de govern, el ple d’avui és un simple tràmit que s’ha de fer i que alhora s’ha de celebrar com a símbol de bona sintonia”.

Per la seva banda, Joan Borràs va parlar d’una manera de fer a la qual es va referir com “model Papiol”, que aposta per sumar opinions, fusionar punts de vista, deixar de banda marques polítiques i personalismes, a favor d’un projecte comú en benefici del Papiol.

“UNA MANERA DE TREBALLAR QUE PERMET AFRONTAR EL FUTUR: MODEL PAPIOL” 

Borràs va explicar com ha estat fins ara aquesta manera de treballar i com ho continuarà sent: un govern de coalició que comparteix responsabilitats; i també espais de treball i despatxos, la qual cosa “possibilita l’entesa i la comprensió entre regidors de diverses formacions”. L’alcalde sortint va insistir en els beneficis d’aquest “model Papiol”: “El model Papiol es fonamenta en enraonar sobre tot el que es vol fer en una mateixa taula de treball, tots plegats, sense distinció; en treballar en equip sense imposar el criteri de la majoria. Aquesta forma de treballar és la que ens ha permès desenvolupar durant aquests dos anys el projecte del Nou Papiol, del Papiol en Comú”.

Borràs va afegir que la continuïtat de la feina feta durant aquests dos darrers anys queda garantida gràcies a aquest model de treball: “La cohesió de l’equip de govern, fruit d’aquest model de treball, permet afrontar tots els reptes de futur necessaris pel Papiol amb unitat, sense esberles”.

DIFERÈNCIES A BANDA

Pel que fa a les diferències amb l’oposició, tant l’un com l’altre s’hi van referir amb normalitat, com a fruït d’una comunitat democràtica i basada en el respecte. En aquest sentit, Jordi Bou va voler deixar clar que aquestes diferències “no s’han de viure d’una forma negativa ni d’enfrontament”, sinó que “s’ha de poder parlar i pactar per arribar a acords majoritaris, i així, d’aquesta forma, guanyarà sempre el mateix, guanyarà sempre El Papiol”. I fent al·lusió a la política catalana, també va manifestar que tot i “el procés” i la via que segueix, el govern al qual representa des d’ahir, “en clau Papiol treballarà per tots els papiolencs amb igualtat de condicions senes discriminar, sigui quina sigui la seva ideologia, sigui quina sigui la seva procedència”.

Salvador Auberni, representat al consistori de Sumem pel Papiol, també va dedicar unes paraules a reiterar les de Bou i Borràs a l’hora d’afirmar que l’acord està sent positiu per al Papiol en el sentit que tots els integrants de l’equip de govern han estat capaços de treballar conjuntament i amb consens per un objectiu comú: el benestar i la prosperitat del Papiol. Actualment, el consistori papiolenc es composa d’11 regidors, 7 dels quals formen l’equip de govern.

UN PLE D’AGRAÏMENTS 

Joan Borràs va dedicar també molt bona part de les seves paraules a agrair la feina i el suport de moltíssimes persones: companys de partit, companys de govern, companys d’oposició, treballadors de la corporació, veïns i veïnes del poble, família i nou alcalde. Jordi Bou va afegir a la de Borràs també una llarga llista d’agraïments, entre els quals va destacar el que va fer a Joan Borràs. Tant l’un com l’altre es van mostrar diverses vegades a través de les seves paraules contents i satisfets.

Font: Ajuntament del Papiol 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here