El passat diumenge 18 de juny, ICV va celebrar la tradicional Festa del Baix Llobregat, en un ambient festiu i força calorós. El portaveu d’ICV, Ernest Urtasun, va demanar al Govern que concreti d’una vegada els detalls del referèndum i que es comuniquin a la ciutadania

Malgrat la calor, prop de 500 persones van assistir a la trobada, a més dels coordinadors nacionals Marta Ribas i David Cid. A l’acte polític, van intervenir l’alcalde d’El Prat de Llobregat, en Lluís Tejedor; la Candela López, coordinadora d’ICV Baix Llobregat, i l’Ernest Urtasun, Eurodiputat i portaveu d’ICV.

En la seva intervenció, Lluís Tejedor va manifestar que els ajuntaments han d’apostar per la cultura i l’educació com a eixos vertebradors per aconseguir el canvi social a través del pensament crític respecte el món en que vivim, “i això només es garanteix amb l’accés a un sistema educatiu públic inclusiu, laic i de qualitat, així com l’aposta per la cultura”, va sentenciar.


Seguidament va intervenir la coordinadora comarcal d’ICV,  Candela López, amb un discurs en el que va posar en valor el canvi que suposa la unitat de les esquerres als ajuntaments per fer possible la construcció d’una alternativa real a la dreta, va incidir en que “aquest fet queda demostrat a molts municipis, com el cas de Castelldefels” del qual és ben coneixedora, “i així posar les institucions al servei de les persones”.

I per finalitzar el parlaments, l’eurodiputaT Ernest Urtasun demanà al Govern que concreti d’una vegada els detalls del referèndum i que es comuniqui a la ciutadania, alhora que va instar al PSOE a obrir un diàleg per establir una majoria al Congrés dels Diputats poder fer fora al Partit Popular del Govern. 

Així, també va fer referència a la reunió que mantindrà el Govern amb el Coordinador de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, i els ha demanat “que concretin d’una vegada els detalls”. “Tenim un procés intern obert per definir la nostra posició i quan acabi el procés intern i mantinguem la reunió prendre’m la decisió que pertoqui, però cal que els detalls sobre el referèndum els traslladin també a la ciutadania de Catalunya”, ha explicat.

Tot seguit, els assistents van poder gaudir de la paella, que any rere any, preparen els companys i les companyes d’ICV El Prat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here