La proposta ha comptat amb el suport de C’s, l’abstenció d’ICV-EUiA i el vot en contra d’ERC, el PP i CEC-CPC

El ple de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat va aprovar ahir dijous al vespre una moció en què manifesta “el seu compromís amb la legalitat i l’estat de dret” davant l’anunci de celebració, que no convocatòria oficial, d’un referèndum l’1-O. La moció, presentada pel PSC, ha comptat amb el vot favorable de C’s, l’abstenció de d’ICV-EUiA, i el vot en contra d’ERC, el PP i CEC-CPC. 

El text assenyala que el consistori “no és, ni pot ser cap impediment” per a la celebració de qualsevol convocatòria electoral o consulta, però recorda que si al Govern li cal la seva col·laboració “ho ha de demanar de forma oficial, respectant l’ordenament jurídic vigent, i segons les competències assignades a l’administració i a l’autoritat electorals”.

El text aprovat destaca també que la responsabilitat de la celebració de qualsevol convocatòria electoral o consulta correspon “únicament al poder executiu convocant”, i que per tant els ajuntaments “no en poden ser responsables, ni del seu èxit, ni del seu fracàs”. Així mateix, expressa la “preocupació per la incapacitat del govern de la Generalitat i de l’Estat per evitar aquesta situació de confrontació”, així com que “la via judicial no és el camí més idoni per solucionar-la”.

Així mateix, posa de manifest que la majoria de la població de Catalunya està d’acord en trobar una solució a través del diàleg, la negociació i el pacte que s’ha d’aconseguir en el marc de la llei, és a dir, “que sigui vinculant i amb garanties democràtiques”.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here