Torna un renovat #SantPollín al Prat, una festa popular que es consolida i que adapta el San Fermín navarrès a la realitat pratenca. Doncs això, Gora #SantPollín! 

“A El Prat tenemos que ir, con una media, con una media, a El Prat tenemos que ir, con una media y un calcetín!”

Sant Pollín enceta la seva novena edició amb el mateix esperit de cultura popular i festa amb el que va arrencar el 2008 amb l’impuls de la Colla de Diables del Prat. Any rere any s’ha anat consolidant com una referència i punt de trobada. 

De San Fermín al “Pollo” dels Diables 

Fa nou anys, el “Pollo”, una de les figures emblemàtiques dels Correfocs dels Diables del Prat, feia por al més petits. Des de l’entitat de cultura popular van decidir que ja n’hi havia prou i que els nens també havien de gaudir del “Pollo”.

Van posar fil a l’agulla i la idea fou traslladar els “encierros” de San Fermín amb el “Pollo” com a protagonista. Des de nou anys la festa pamplonesa amb marca Pota Blava també té l’Ornacina de sant “Sant Pollín”, les “encomendaciones” i resos al sant, el Txupinazo i el pregó, i l’ofrena de “pañuelicos” amb la implicació de Penyes vinculades a les AMPAS de diferents escoles del Prat. Els més grans no es van quedar enrere, i també tenen el seu “encierillo” particular.

A més, durant aquests dies de festa es pot gaudir d’una ruta gastronòmica de la mà de l’AGT, ja que en horaris de matí i tarda, alguns restauradors del Prat oferiran un pintxo a la Ruta de Pintxos de Sant Pollín.

La festa l’organitza la Colla de Diables del Prat, amb la col·laboració d’entitats de la federació de cultura popular i tradicional del Prat “El Nus”, artistes i dissenyadors locals, comerços de la ciutat, associacions i entitats relacionades amb la educació (AMPA) i l’associació de Gastronomia i turisme AGT.

Activitats 

Font: Ajuntament del Prat i http://www.colladediablesdelprat.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here