Després que la setmana passada el TSJC admetés a tràmit el recurs presentat pels grups municipals d’ERC i la CUP contra el Pla Director Urbanístic (PDU) Granvia-Llobregat, aquest dilluns ha fet el mateix amb el que ha interposat CanviemLH (ICV-EUiA-PIRATES)

Un recurs que vol aturar un projecte que a parer d’aquest grup municipal és purament especulatiu, no respon a l’interès general, s’ha fet d’esquenes a la ciutadania i que no compta amb consens ni al municipi, ni a l’AMB, ni a la Generalitat. 

Segons els advocats de CanviemLH, el recurs té moltes possibilitats de prosperar “perquè no es compleixen els criteris urbanístics necessaris per transformar la zona en el sentit indicat pel PDU” i perquè “es basa en un model obsolet, a l’estil de l’urbanisme de Benidorm”.

El recurs s’enfoca principalment en la vessant urbanística del projecte tot i que el grup també denuncia l’impacte ambiental negatiu del mateix en una àrea protegida com Cal Trabal i d’una zona amb centres sanitaris de primer ordre com l’Hospital de Bellvitge i el Duran u Reynals. 

El grup també denuncia que el projecte es planteja “com a abocador de les inversions tòxiques que Barcelona, amb bon criteri, rebutja”. El següent pas serà substanciar el recurs, procés que es farà entre els mesos de setembre i octubre.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here