El Consorci de Turisme del Baix Llobregat està impulsant la creació d’un Pla de Turisme de la zona nord de la comarca, que impulsi els atractius turístics dels municipis d’Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera, Martorell, Collbató, Sant Esteve Sesrovires i Castellví de Rosanes

Des del consell comarcal es calcula que el pla estarà llest a finals d’any, amb vistes a que comenci a caminar no només destacant l’oferta turística de cada municipi, sinó creant-ne de noves. 

La consellera de Turisme del Baix Llobregat, Mireia Monfort, ha destacat que el que pretén aquest pla és millorar l’oferta turística de la zona nord del Baix Llobregat i posar en valor tots aquells recursos de què disposa cada municipi, així com crear nous productes de promoció turística. I tot plegat buscant també un relat turístic que englobi tota la zona. 

Per elaborar aquest projecte des del Consorci de Turisme estan mantenint reunions amb els diferents ajuntaments implicats, tant en l’àmbit polític com en l’àmbit tècnic, en aquest darrer cas de diferents departaments municipals. També es mantenen reunions amb experts locals i diferents agents implicats en l’àmbit turístic.

Segons ha destacat Mireia Monfort, la proposta de tirar endavant aquest pla va partir del Consorci de Turisme precisament en constatar que històricament potser no s’havia posat en valor les potencialitats turístiques de la zona nord de la comarca. Ara no només es vol fer això sinó també crear nous productes turístics que siguin referència també a la comarca. 

La Consellera de Turisme del Baix Llobregat ha destacat que la zona nord del Baix Llobregat té la gran potencialitat que representa estar a prop de Barcelona i també de la muntanya de Montserrat, sobretot per atraure el turista que ve de fora. Ara bé, també caldrà aprofitar el projecte de les Vies Blaves per atraure el turisme familiar intern.

 Mireia Monfort ha volgut deixar molt clar que aquest vol ser un estudi molt pràctic que, a banda de revisar els recursos turístics de cada municipi, sobretot permeti creuar els recursos de cada població per generar nous atractius i nova oferta turística a la zona. 

A més, l’estudi es pot beneficiar també del que inclou el Pla de Senders Turístics del Baix Llobregat i el projecte de la Via Blava Llobregat. L’objectiu del consorci de turisme del Baix Llobregat és el d’enllestir les reunions amb els ajuntaments aquest mes i també amb l’empresa redactora del pla per poder tenir el primer esborrant el mes de seembre i estigui totalment enllestit a finals d’any. També estan buscant la millor manera de dinamitzar-lo perquè es pugui materialitzar de manera conjunta entre tots els municipis implicats.

Des de l’Ajuntament d’Olesa aquesta iniciativa del Consorci de Turisme del Baix Llobregat es veu com una gran oportunitat per potenciar el municipi a nivell turístic i per tant també com a nova font d’impuls econòmic.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here