El Gran Teatre del Liceu apropa l’òpera als municipis catalans i als nous públics amb la iniciativa Liceu a la fresca

Castelldefels

Per segon cop, Castelldefels passa a formar part d’aquesta iniciativa que permetrà el proper divendres, 21 de juliol (22 h), gaudir de franc a través d’una pantalla gegant ubicada al parc de la Muntanyeta de la representació al Liceu de Barcelona de Il Trovatore, la famosa òpera de Giuseppe Verdi.

Els assistents podran gaudir d’una retransmissió realitzada amb 7 càmeres, totes ubicades a la sala del Teatre: 6 a platea i 1 robotitzada al 3r pis. El Liceu treballa per millorar la qualitat de la gravació adaptant-se a les últimes tecnologies i a nous models de càmeres que ofereixen la possibilitat d’experiències com aquesta.

Collbató

La regidora de Cultura de Collbató, M. Teresa Casanovas, va assistir, en representació de la vila, a l’acte de presentació de l’activitat Liceu a la Fresca. Collbató hi participarà molt activament, ja que, divendres 21 de juliol, convertirà la plaça de l’Era en una platea de teatre operístic per oferir en directe la retransmissió de l’òpera Il Trovatore, de Verdi, a partir de les 22 hores.

Collbató és una de les 166 poblacions que, a Catalunya i a l’estat, emetran l’òpera de Verdi, en un muntatge que es caracteritza per l’ús de diversos gravats de la sèrie “Los desastres de la guerra” com a part fonamental de l’escenografia.

En l’acte de presentació es va agraïr als representants de les poblacions la seva participació per portar l’òpera al carrer i popularitzar-la. Els assistents van poder visitar el cercle del Liceu i presenciar un dels assajos de l’òpera.

El divendres 21 de juliol, a les 22 hores i a la plaça de l’Era, t’espera la teva butaca per gaudir de l’òpera des d’un entorn privilegiat, amb Montserrat d’amfiteatre!

Nova producció, Il trovatore

Una altra novetat del projecte serà la producció Il trovatore de Verdi que es podrà veure al Liceu a la Fresca el 21 de juliol. El director d’escena Joan Anton Rechi prepara una producció en la qual “Los desastres de la Guerra” de Francisco de Goya serveixen d’inspiració per la posada en escena, que ha volgut donar protagonisme especial a l’artista aragonès i a la ciutat on es va pintar la sèrie de gravats.

Goya, interpretat per Carles Canut, esdevé un espectador d’excepció de la història d’Il trovatore, i inclús un personatge més, un narrador o trobador que amb els seus pinzells va desgranant aquesta tragèdia d’amor, venjança, guerra i mort. La figurinista Mercè Paloma i el vídeocreador Sergio Gracia han treballat de la mà de Rechi per tal d’ambientar la història de Cammarano i Bardare en un context de batalla que “aporta més versemblança a la història”.

Un repartiment de luxe encapçala aquesta coproducció del Liceu i l’Ópera de Oviedo, que en la seva terna protagonista compta amb el baríton George Petean com a Comte de Luna, la soprano Tamara Wilson com a Leonora o el tenor Piero Pretti com a Manrico, tots ells sota la batuta del mestre Daniele Callegari.

Il trovatore ens situa a Saragossa, on som testimonis de l’enamorament del trobador Manrico i Leonora. El comte de Luna, que també la pretén, va perdre el seu germà petit segrestat per Azucena, mare de Manrico. Aquesta és capturada pel comte i torturada; Manrico intenta salvar-la, però és capturat. Leonora intercedeix davant el comte oferint-se ella mateixa com la seva dona, però acaba suïcidant-se. Aleshores Luna mata Manrico, i Azucena revela, poc abans de morir també, que el trobador era el germà perdut del comte.

Font: Ajuntaments de Castelldefels i Collbató

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here