Propostes de viatge per al següent cap de setmana, a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. Aquest proper cap de setmana, ens en anem a Šibenik, el gran secret de la Costa Dàlmata

Per AMIC / AMIC – AMIC

Dins de Croàcia, Šibenik és una ciutat que sol passar desapercebuda pels turistes, que prefereixen visitar altres localitats més conegudes com Split, Dubrovnik, Hvar o la capital, Zagreb. Malgrat tot, Šibenik és un lloc encantador, ple d’història i cultura, que mereix una visita. A més, és el punt de sortida per enllaçar amb algunes de les illes properes que són verdaders oasis de naturalesa. Així mateix, a menys de 20 quilòmetres de la ciutat, es troba el Parc Nacional Krka, que no només conté flora i fauna autòctona, sinó també restes arqueològiques històriques.

La Catedral de Santiago, un dels principals reclams turístics de Šibenik, és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Es va començar a construir al 1431 i al llarg de més de cent anys es va erigir aquest espectacular edifici de pedra. Fixant-nos només en l’exterior, veurem que el detall es plasma en cada racó i en els caps dels Sants que envolten les parets, i la seva majestuosa cúpula mesura 32 metres.

A part de la catedral, també val la pena visitar el castell de Šibenik, la plaça de l’Ajuntament o el teatre de la ciutat, tot connectat a través de carrerons tortuosos que ens recordaran als centres històrics d’algunes ciutats del nostre país. També és aconsellable fer parada als Jardins del Monestir de Sant Llorenç, plens de vegetació i calma.

No podem oblidar-nos de visitar les platges de la zona, d’aigües cristal·lines i tons turqueses tan típics de la costa dàlmata. Serà difícil no desconnectar en un paradís com aquest.

Informació útil

Ubicació: se situa a la zona central de Croàcia, a la desembocadura del riu Krka, a la costa del mar Adriàtic. És la tercera ciutat més gran de l’antiga Dalmàcia i el municipi nadiu més antic de la costa del país

Població: més de 34.300 habitants

Clima: la ciutat té un clima mediterrani, que destaca per tenir uns hiverns humits i temperats i uns estius calorosos i secs, sent gener i febrer els mesos més freds i juliol i agost els més calorosos

Economia: la ciutat croata és el centre polític, educacional, turístic, industrial i de transports de la regió Šibenik-Knin. Al llarg de l’any, Šibenik acull multitud d’esdeveniments culturals i artístics, sent un dels més famosos el Festival Internacional dels nens, celebrat a finals del mes de juny. Així doncs, aquests festivals, juntament amb el turisme cultural que ofereix la ciutat, es converteixen e n la principal font d’ingressos de la localitat

Curiositats: els aficionats al bàsquet, els sonarà el nom de Šibenik, per ser el lloc de naixement de Dražen Petrović, un autèntic mite croata d’aquest esport que va jugar a la NBA i va morir l’any 1993 en un accident de cotxe, quan es trobava al punt àlgid de la seva carrera esportiva

Comunicacions: per arribar a Šibenik, el millor és volar fins a Split i continuar el viatge amb autobús. Es tracta d’un trajecte que no arriba als 90 quilometres de distància. Visitar Šibenik, doncs, és ideal per completar la vostra estada a Split

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here