Tècnicament les festivitats de Castelldefels van iniciar-se ahir, però és vox populi que fins que no hi ha pregó, no hi ha festa major. Avui, amb tot de bestioles i polítics al balcó de l’ajuntament, a dos quarts de nou del vespre s’ha donat el vist i plau institucional a la festa i la xerinola. Crit al cel, “Visca Castelldefels”, i avall, que les festes duraran fins el dimarts 15

L’encarregada de fer els honors ha estat la Montse Sanz, en un clar i encertat gest de posar en valor el coneixement autòcton. Com un antònim a la fuga de cervells, l’Ajuntament de Castelldefels ha dipositat la confiança del pregó en una arqueòloga, especialista en fauna prehistòrica i reconeguda investigadora a Barcelona, Madrid i Lisboa.

Amb gràcia i intel·ligència, la castelldefelenca ha explicat la importància de preservar el territori i les seves vàlues, tot recordant que gràcies a la investigació que ha dut a terme al Massís del Garraf, ara sabem que aquí van viure elefants, rinoceronts, hienes i lleons. També ha deixat la cueta reivindicativa i la crida a l’alerta davant l’expansió sense control de la ciutat, que fa 100 anys no comptava amb mig miler d’habitants i avui s’apropa als 65.000.

Tot plegat a la Plaça de l’Església on, minuts abans les famílies alternaven gots de cervesa pels pares i rotuladors a les mans dels nens, que decoraven ells mateixos els seus mocadors de Festa Major. En la línia de tota la celebració local, que aquest any ha incentivat encara més les activitats per als infants durant el dia.

Un altre punt fort d’aquestes festes populars de Castelldefels és estirar al màxim el potencial de l’estructura medieval amb les Nits al Castell, que estarà obert cada nit i compta amb un servei de bar i distraccions variades depenent del dia. A part, com no podia ser d’una altra manera, del clàssic d’activitats a l’ADN d’un Festa Major moderna: Correfocs, Festa de l’aigua, festa Holi i batucada.

En l’àmbit musical, aquest any l’incentiu és la joventut. Destaquen els grups de folk-indie Dear Audrey, guanyadors del Vodafone Music Awards 2015, i Doctor Prats, la banda per excel·lència de la festa a la música catalana actual. El grup vallesà actuarà demà a les 23:30h com a cap de cartell a Castelldefels, i elbaix.cat gaudirà d’una entrevista amb ells just després que surti a la llum el seu nou videoclip a Youtube, a partir de les 17h.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here