Ja hem arribat gairebé a l’equador de l’agost, i l’activitat cultural al Baix Llobregat continua en marxa. I per sobre de l’ampli ventall de festivitats i gresca ofertades a l’estiu, hi ha una que sobresurt amb especial atractiu per la seva continuïtat i omnipresència, els cinemes a la fresca

A més, fa de punt de connexió entre els dos grups que divideixen la societat en plena temporada estival. Pels amants de sortir al carrer a l’agost, la nit és una aliada més en el seu propòsit de no quedar-se tancat a casa més que per dormir i dutxar-se. I pels fugitius de la calor, el vespre es converteix en un respir, en l’oportunitat de confirmar-se com una persona sociable i culta sense la custòdia d’un aire condicionat. És un win-win.

Aquesta setmana les recomanacions d’elBaix.cat a la cartellera de cinema a la fresca baixllobregatí són:

El libro de la selva

Dijous 17, a les 22h (Plaça de les Palmeres, Castelldefels)

A la població costanera del Baix Llobregat no s’hi estan amb romanços. Acaba la festa major i continuen omplint les places. Aquest cop amb un clàssic de la literatura infantil i el cinema de Disney. Una readaptació amb actors de carn i ós – l’accent és voluntari – que aporta un toc més èpic a l’aventura i perd una mica d’humor, tot i guardar el necessari. Un espectacle per a la vista que aguanta la força del mite , suma diàlegs actualitzats i guanya un Oscar als millors efectes visuals. Una assegurança.

Animales fantásticos y dónde encontrarlos

Dijous 17, a les 22h ( Parc de la Marina, Viladecans)

I el mateix dia a la mateixa hora, per aquells qui siguin incondicionals de l’univers de Hogwarts, ja saben, rumb a Viladecans. Aquest primer capítol de la nova aposta de J.K. Rowling multiplica les bestioles i les escenes d’humor per a joves. Passa per la vista sense la transcendència de les últimes pel·lícules de Harry Potter, però amb la fascinació del món màgic barrejat amb una Nova York de principis de segle. Com a conclusió: el nou protagonista, l’Eddie Redmayne, ho té molt complicat si volia passar desapercebut entre les joventuts, apunta a ídol.

La La Land

Divendres 18, a les 22h (Piscina municipal, Collbató)

Caldria aclarir si els clàssics es fan en base a la quantitat o al pas del temps. Si té a veure amb la quantitat de projeccions, La La Land ja n’és un, sens dubte. La pel·lícula, orgasme de colors, és més un crit d’esperança que un relat. L’amor passa de costat per la immensitat del missatge sobre la potència dels somnis individuals. Ara bé, la bellesa i el cop de música simfònica són tan aclaparadors que, vertaderament, només podem obrir la boca i practicar el noble art de quedar embadalit. 
 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here