Les platges de Cal Francès i del Remolar de Viladecans han rebut, un any més, el guardó de ‘Platges Verges’, essent les úniques de la província de Barcelona que han aconseguit aquest reconeixement, concedit per part de l’organització no governamental ‘Ecologistes en Acció’

Segons els organitzadors, el guardó “És un símbol ecològic de reconeixement i emulació a aquelles platges en estat més salvatge, que aconsegueixen aquests nivells de qualitat ambiental i busquen un equilibri entre la utilització del recurs natural i el respecte de l’entorn”.

Encarna Garcia, tinenta d’alcalde de Medi Ambient i Ciutat Sostenible, ha assenyalat que “És un orgull seguir rebent aquest distintiu any rere any, perquè reflecteix la bona feina de l’Ajuntament per garantir l’equilibri natural en un espai on el guardó evidencia que és únic a la província”.

Els guardons tenen com a objectiu valorar i felicitar, des del punt de vista ecològic i de preservació del Medi, els esforços de municipis i entitats socials per mantenir les platges dels seus termes municipals amb el seu estat natural, protegides d’agressions tant urbanístiques com industrials. 

Encarna Garcia afirma que,”sense restringir l’ús d’aquestes platges, sinó simplement afavorint que no hi hagi massificació, estem aconseguint mantenir un ecosistema de flora i fauna molt valuós. Un patrimoni de Viladecans que estem obligats a cuidar, perquè si no es perdrà com ha passat a molts altres llocs”.

Ecologistes en Acció pretenen ressaltar el valor de les platges que encara es mantenen en el seu estat natural, és a dir, que tinguin el mínim d’intervencions antròpiques, que el seu entorn estigui mínimament edificat, que no pateixin vessaments urbans ni industrials i que, en general, les seves aigües presentin bona qualitat.

En el cas de Viladecans, Encarna Garcia assenyala que “Com tenim més de 2 quilòmetres de platja a la ciutat, és del tot compatible tenir una part més accessible, amb aparcament proper i serveis per a les persones usuàries, a la banda que toca a Gavà; i una altra, a tocar del Prat, que és zona protegida i integrada a l’Espai Natural del Remolar, més reservat i sense serveis que puguin alterar l’ecosistema”.

Els altres municipis que han obtingut el guardó “Platges Verges” d’Ecologistes en Acció han estat L’Ametlla de Mar, Tarragona, Deltebre, Alcanar, L’Ampolla, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Sant Jaume d’Enveja.
Font: Ajuntament de Viladecans 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here