Els treballadors d’Eulen tornaran a la vaga a partir del 8 de setembre a l’aeroport del Prat. Així s’ha decidit aquest diumenge després d’una votació de la plantilla amb 115 vots a favor, cap en contra i cap abstenció

La nova vaga constaria d’una hora pel matí, de dos quarts d’onze a dos quarts de dotze, i una per la tarda, de dos quarts de set a dos quarts de vuit, cada divendres de la setmana. Aquesta vaga es duria a terme, com va explicar Juan Carlos Giménez, assessor del comitè de vaga, contra les sancions i els acomiadaments que hi hagut i els que hi poden haver. 

Així mateix, va anunciar la presentació davant el Tribunal Suprem de la denuncia en contra del laude que consideren “il·legal i abusiu”. “Si el laude no contempla aquests acomiadaments i les sancions -que denunciem-, la vaga anirà endavant i podria ser que s’ampliés a més d’un dia i una hora”, va alertar.

La reclamació per anar a la vaga és contra “les sancions i acomiadaments tant els que hi ha hagut i hi haurà d’aquí un temps”. De fet, va assegurar que se n’han fet efectiu dos acomiadaments. 

L’assessor del comitè de vaga va apuntar que el seu objectiu és “garantir els llocs de treball al personal davant la revenja que pot tenir l’empresa per la vaga que hem fet”. “Si el laude no contempla aquests acomiadaments i les sancions -que denunciem-, la vaga anirà endavant i podria ser que s’ampliés a més d’un dia i a més d’una hora”. 

Eulen va celebrar aquest diumenge una assemblea al Casal Cívic Delta del Llobregat d’El Prat, que es va fer en dos torns, d’onze del matí a tres de la tarda i de quatre a sis de la tarda. Amb 115 vots emesos i tots ells a favor de la vaga, es va decidir que comenci a partir del 8 de setembre a l’aeroport del Prat i que sigui d’una hora pel matí, de dos quarts d’onze a dos quarts de dotze, i una per la tarda, de dos quarts de set a dos quarts de vuit, cada divendres de la setmana.

Així mateix, Giménez va anunciar que aquesta setmana realitzaran una assemblea de la plantilla quan coneguin el contingut del laude d’obligat compliment, que preveu que sigui el dijous a les dotze del migdia. 

L’assemblea es preveu per divendres i dissabte per comunicar als treballadors què diu l’acta. “Els que manen al final són els treballadors”. En aquest context, ha recordat que el laude és “obligatori mentre no hi hagi un jutjat que digui que no és legal”. Tot i això, va apuntar que les mesures que poden dur a terme els treballadors són diverses. 

Denuncia al Tribunal Suprem

Giménez també va explicar que aquest dilluns es presentaria al Tribunal Suprem la denuncia en contra del laude que consideren “il·legal i abusiu”. “No pot ser que ens deixem trepitjar els drets dels treballadors i anirem al Suprem i a Europa i a la ONU perquè hem de protegir els drets dels treballadors”, va assegurar.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here