Segons la Regidoria de Cultura, unes 2.200 persones van gaudir dissabte de la 7a edició del Vimart, la gran cita vinícola i gastronòmica de la Festa del Roser. Una Festa que va tenir aquest dissabte el dia central de celebracions amb la recollida i trepitjada de raïm, la cercavila de les colles populars i el pregó, que enguany va anar a càrrec de Mònica Usart, meteoròloga de RAC1, RAC105 i 8tv. Tocant de prop l’element central del Roser, el vi, la pregonera va vincular el raïm amb la seva especialitat, la meteorologia.

La plaça de l’Església i els seus voltants van allotjar una vintena de cellers i 9 parades de menjar, on degustar vins, caves, tapes i dolços. Als jardins de l’Església es va celebrar la 6a edició de Vi, moda i estilisme, i unes 1.500 persones van assistir al Rumbafest al pàrquing del Vapor.
En aquesta edició, el Vimart ha ampliat la seva oferta i el seu espai. A més de la plaça i el fossar de l’Església, hi ha hagut estands als carrers dels voltants com al passatge de Cal Picarol, el carrer de l’Aigua o els jardins de l’Enrajolada. La DO Catalunya ha estat la protagonista d’enguany, una denominació d’origen forta que està impulsant algunes varietats autòctones perdudes, així com vins i caves que no s’havien inclòs a cap DO. 

La vetllada va ser amenitzada pel grup Sàbat 4rtet, que va oferir un repertori de música fresca, imaginativa, variada i eclèctica. Les martorellenques Mercé i Maria Àngels, van gaudir del caliu que es respirava pels carrers de la Vila.


Entre els carrers que rodejaven la plaça de l’Església, també es podia trobar persones de poblacions veïnes, com l’Aina, o que fa molt poc que viuen a Martorell, com el cas de l’Eduard. Tots dos van preferir l’àmbient més tranquil que aportava els Jardins de l’Enrajolada per gaudir amb els seus acompanyants del vi i l’ambient del Vimart.

Els jardins de l’Església van acollir la 6a edició de la gala Vi, moda i estilisme, una desfilada acompanyada d’un tast de diferents vins a càrrec de Perruqueria d’autor Sonia Pinedo i Esteve Esteve (Restaurant Ca l’Esteve). L’esdeveniment es va traslladar per primera vegada a aquest nou emplaçament.

A la tarda, una quarantena de persones es van apuntar a fer un tast, a la Casa de Cultura, per conèixer en profunditat els vins de la DO Catalunya, a càrrec de la sumiller Clara Dalmau. En aquest mateix equipament, divendres es va fer un maridatge especial entre anxoves i seitons Pujadó Solano i vins i caves de Ramon Canals a càrrec de Guillem Piñol (Guillem – Cal Simó). Al Cafè de la plaça es va fer dissabte una demostració de pintura amb vi.

La formació Sabor de Gràcia va fer una masterclass per conèixer la història de la rumba catalana, el ventilador o els diferents estils de palmes, a les 20.00h, a l’aparcament del Vapor. A les 23.00h, Arrels de Gràcia va presentar Si fa o no fa, un repertori trepidant de tradició familiar i inquietuds musicals actuals. Sabor de Gràcia, el grup de referència dins el món de la rumba catalana, va combinar l’essència rumbera més clàssica i la fusió amb estils com el pop i l’ska (00.30h). El punt i final a la festa el va posar Dj Sibux (02.00h) amb una selecció de temes reggae, punk, drum’n’bass, ska i reggaeton. 

El pregó de la mà de Mònica Usart


Usart va afirmar que aquests dos conceptes – vi i temps meteorològics – van de la mà, i que aquest últim condiciona notablement el primer. “Les característiques del vi com la consistència o les aromes, les ha acabat donant el temps, perquè el raïm ha hagut de patir una meteorologia que l’ha portat a ser d’aquesta manera. Per tant, gràcies al temps el vi acaba fent un camí o un altre”.

Fidel a l’estil radiofònic al que està acostumada, la pregonera va comptar també amb ajuda externa a través de diversos talls de veu del pregoner de l’any passat, Genís Sinca, el periodista martorellenc Miquel Sabe, i Cristina Solíes, periodista també del municipi i companya d’Usart als serveis informatius de Rac1, que, amb un toc d’humor, li van donar consells per entendre millor la Festa del Roser i com gaudir-la al màxim.

Mònica Usart, va mostrar empatia vers Martorell i les seves festivitats, que va assegurar li recorden a les de la seva pròpia població, Molins de Rei. “Els pobles que tenim aquests tipus de festes ens entenem molt bé entre nosaltres. Les Festes donen vida i alegria a una ciutat, fa que aturis el teu dia a dia i gaudeixis de la teva vila, de la teva gent, units al voltant d’una taula, bona beguda i bon menjar”.

La pregonera va acabar la seva intervenció fent el que millor sap fer: una previsió del temps, i va assegurar a tots els martorellencs i martorellenques que omplien la plaça de la Vila, que durant la resta del cap de setmana no s’esperaven pluges i que es podría gaudir de les festivitats sense haver de mirar cap al cel.

Font: Ajuntament de Martorell 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here