El Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha fet unes declaracions davant l’actual situació política, pendents que el Govern central porti a aprovació al Senat l’aplicació de l’article 155 de la Constitució

El primer secretari del PSC al Baix Llobregat, Antoni Poveda, manifesta que “és un error traslladar la crisi que viu Catalunya a la dinàmica de funcionament del dia a dia a les ciutats i pobles d’arreu del país”. Davant la tensió que estan vivint alguns governs locals per pressions de les forces independentistes i unionistes, Poveda considera que “hauria d’obrir-se un espai per aconseguir que no es traslladés als ajuntaments la paralització en la gestió, la crisi política i les tensions que s’estan vivint per la incapacitat d’entesa entre els governs central i català”.

En aquest sentit, el primer secretari socialista considera que “les ciutats, en aquests moments, són les que cada dia estan donant respostes a la ciutadania. Per això, voler generar crisis de governs municipals que estan funcionant correctament donant serveis i solucions que cap altra administració dóna, farà perillar l’estabilitat i la convivència ciutadana als municipis de Catalunya”.

Poveda afegeix que “els ciutadans i les ciutadanes no es deixaran manipular per aquests tipus de maniobres; saben diferenciar perfectament les competències i les funcions de cada govern”. Argumenta que “la ciutadania sap diferenciar perfectament el que és la gestió municipal del conflicte que viu en aquest moment el govern de Catalunya amb el govern d’Espanya i és per això que demanem solucions als governs de Rajoy i de Puigdemont”.

Per altra banda, Poveda considera que és “incomprensible que les dificultats i tensions que tenen els partits que donen suport al govern de Catalunya intentin traslladar aquestes tensions al PSC, quan en aquests moments és l’únic partit que, no estant en el bloc unionista ni en el bloc independentista, està buscant solucions per poder sortir de la situació actual”.

L’alcalde de Sant Joan Despí diu que “els socialistes i les socialistes del Baix Llobregat som plenament conscients del que som, dels valors que representem i dels nostres anhels catalanistes, de justícia social, igualtat, progrés”.

En la mateixa línia del posicionament del PSC, Poveda afegeix que “com hem dit i repetit, fem nostres les manifestacions del PSC d’estar en contra de la DUI i de l’aplicació de l’article 155. Hi ha una altra sortida possible i que està en mans del president de la Generalitat, convocar eleccions a Catalunya per superar el conflicte actual, la divisió entre catalans i catalanes, i escriure noves pàgines de la nostra història, una història de progrés, d’esperança i de futur”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here