A l’enèsima acusació sobre l’escola catalana, la comunitat educativa ha dit prou. En defensa del model català d’ensenyament i com a resposta l’aprovació de l’article 155, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) ha convocat concentracions a tots els ajuntaments de les capitals de comarca en forma de protesta

Sant Feliu de Llobregat no ha estat l’excepció i s’han arreplegat unes 400 persones a la Plaça de la Vila.
Amb el lema “no ens toqueu l’educació”, els docents, estudiants i associacions han estat els líders d’aquestes concentracions amb un missatge clar: el model català a les escoles públiques funciona. No hi ha hagut espai per a proclames polítiques, la reivindicació enfocava un únic punt, que era la dignitat d’un “ensenyament estès sense incidents durant més de quatre dècades”, defensen les organitzacions.

Amb l’escalada de tensió dels últims mesos, les desqualificacions cap al model educatiu català s’han incrementat. Ara al Congrés dels Diputats, amb la ponència de Toni Cantó com a diputat de Ciutadans assenyalant l’escola catalana com un espai d’adoctrinament. Ara al Parlament, amb el cap de llista del Partit Popular, Xavier Garcia Albiol, denunciant que a “a la majoria de centres públics catalans s’hi fomenta l’odi a Espanya”.

Aquestes acusacions minoritàries han quedat respostes per unes concentracions arreu del territori que han organitzat les diferents entitats de defensa de l’escola pública que formen el MUCE. Una d’elles és la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (FaPac) i la seva presidenta al Baix Llobregat, Susana Canet, ha defensat l’esdeveniment d’avui com “una resposta a les escandaloses declaracions” d’aquests polítics, que a més “no fonamenten, perquè no es demostrar quelcom que no passa”.

Si bé ha reconegut que l’escola catalana pot tenir moltes carències que reclamen des de fa anys, com l’increment de professors i inversió pública, ha apuntat que “d’adoctrinament, res”. Per a Canet, les acusacions busquen atacar aquesta institució perquè és “el pilar més fonamental de tota societat”, l’educació crítica d’aquells que seran el futur.

També, en la línia de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC), la presidenta comarcal de la FaPac ens ha reconegut que estan estudiant la possibilitat de presentar algun tipus de demanda a aquests líders polítics. Ara bé, la tramitació encara es troba en una primera fase “mentre estudiem les implicacions jurídiques que comporta” ha conclòs.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here