El Departament se suma a la campanya promoguda per l’Associació d’Arxivers de Catalunya #ArxivemelMoment

L’Arxiu Municipal de Sant Vicenç dels Horts se suma a la campanya promoguda per l’Associació d’Arxivers de Catalunya #ArxivemelMoment per instar la ciutadania a documentar i preservar les fotos i vídeos de l’1-O. L’Arxiu demana el material del referèndum i de les concentracions dels dies posteriors a Sant Vicenç dels Horts. Arran dels fets viscuts els darrers dies, el departament ha decidit formar part de la iniciativa per la captació de testimonis textuals, gràfics i audiovisuals de qualsevol mena i naturalesa (física o digital), amb l’únic objectiu de preservar i documentar els moments que està passant el país

L’Arxiu ofereix dos canals per aportar documentació (fotos, vídeos, àudios, i documents textuals) relatius als esdeveniments succeïts abans, durant i després de l’1 d’octubre. En cas que la documentació sigui en paper us podeu adreçar directament a l’Arxiu Municipal ( Passatge Pau Vila, núm. 7). En cas que sigui documentació digital, els interessats han d’enviar el material al correu electrònic arxiu@svh.cat amb les següents dades:

-Autoria/Realització: nom i cognoms de la persona. També pot ser anònim.

-Data: dia i hora de presa de la imatge (hi ha dispositius mòbils que ja guarden aquesta informació automàticament).

-Ubicació: carrer o espai específic on es va captar el contingut audiovisual. Es demana precisió per la seva geolocalització.

-Accés: autorització pel seu ús i/o divulgació.

31,15% de participació i victòria del “Sí”

Un total de 6.530 persones, el 31,15% de l’electorat, va votar el passat diumenge 1 d’octubre a Sant Vicenç dels Horts. El “Sí” va ser l’opció més votada al municipi amb 5.600 vots, mentre que el “No” en va registrar 768.

La votació es va desenvolupar en dotze centres de la ciutat. Dos dels centres inicialment previstos, l’AV del Turó i el col•legi Sant Josep, no es van poder obrir perquè les portes estaven bloquejades amb silicona. El local del Turó es van substituïr pel col•legi Sant Jordi, mentre que el col•legi Sant Josep es va reemplaçar per l’Espai Jove La Capella. A més, el col•legi Sant Jordi va haver de tancar perquè el dispositiu policial no permetia l’entrada de gent, però el cens universal va permetre als electors accedir a votar a qualsevol dels centres.

Font: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here