La planta de Seat de Martorell tanca l’any amb 1,5% de producció més que l’any 2016, fet que suposa un increment de 6.600 unitats pel que fa a les previsions. L’empresa automobilística preveu tancar aquest any a Martorell amb una producció de 456.070 cotxes

Seat preveu tancar aquest 2017 amb un volum d’unitats produïdes a la planta de Martorell de 456.070 unitats -que inclouen la fabricació dels models Ibiza, León i Audi Q3-, fet que suposa un increment de 6.600 unitats pel que fa a les previsions d’inici d’any i de 7.007 respecte a les 449.063 unitats produïdes l’any 2016, un 1,5% més.

Segons han explicat a Europa Press fonts sindicals, la direcció i el comitè d’empresa van acordar recentment el calendari corresponent al mes de desembre, que inclou un dissabte de producció addicional en la línia 2, que fabrica el Seat León.

Amb la signatura d’aquest calendari es tancarà l’any amb una producció total de 456.070 unitats fabricades a Martorell (Seat Ibiza, Seat León i Audi Q3) i un total de 593.673 unitats tenint en compte els models de Seat que es produeixen en altres fàbriques del Grup Volkswagen, la qual cosa suposa un 7,4% més respecte als 552.859 cotxes de 2016.

En concret, Seat produeix el seu model Ateca a Kvasiny (República Txeca), el Mii a Bratislava (Eslovàquia), el Toledo a Mladá Boleslav (República Txeca) i l’Alhambra a Palmela (Portugal).

La situació a Catalunya i la reacció sindical

UGT -sindicat majoritari en el comitè d’empresa de Seat- ha valorat en un comunicat intern que aquestes dades constaten un augment considerable de les vendes pel que fa a l’any passat, la qual cosa comporta una millora en el resultat operatiu que, tal com marca el conveni col·lectiu, haurà de repercutir en un major repartiment de beneficis per a tota la plantilla.

També CC.OO. en un comunicat intern ha afirmat que aquestes dades “molt positives” són mèrit en bona part de la plantilla de Seat, i ha posat en valor la fórmula de la paga de beneficis inclosa en el conveni col·lectiu; així mateix, ha considerat que la tendència positiva de 2017 justifica abordar un nou traspàs de treballadors de ETT a plantilla de Seat.

Però l’actualitat mana i en els seus comunicats, tots dos sindicats s’han referita més dels resultats, a la carta que dimarts passat va enviar el president de la companyia, Lucca de Pixo, a la plantilla de Seat en referència a la situació política a Catalunya.

UGT va manifestar que valora de forma positiva tots els missatges que comportin tranquil·litat i estabilitat per als treballadors i va insistitr en la necessitat d’una solució política “com més aviat millor”.

CC.OO. també va celebrar la postura del president de l’automobilística donant un missatge de tranquil·litat i, sobretot, “no prenent decisions precipitades fent un exercici de responsabilitat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here