Joan Roca ha passat aquest diumenge pel Fòrum Gastronòmic de Girona. El xef de El Celler de Can Roca ha donat una classe magistral de cuina davant d’un Auditori del Palau de Congressos ple a vessar. Durant la tarda s’ha fet l’acte per designar quin era el plat preferit dels catalans

El guanyador ha estat el Confit de pota blava amb prunes, moniatos i vermut Terrida. Es tracta d’un plat de la cuinera del Prat de Llobregat Susana Aragon que ha reconegut que era “tot un honor” haver elaborat el plat preferit pels catalans.

El pota blava, competia amb un altre producte amb denominació d’origen: les avellanes de Reus, amb un plat elaborat pel xef José Miguel Lozano, que ha quedat segon, les mandonguilles de peus de porc amb avellanes i sípia. En total han votat més de 200.000 persones, 14.926 vots han estat per al Pota Blava.

D’aquesta manera, el representant de la IGP Pollastre i Capó del Plat pren el relleu de l’Escudella i Carn d’Olla, que va guanyar la primera edició del concurs, celebrada l’any passat.

La Raça Catalana del Prat

Es coneix com a Raça Catalana del Prat el conjunt de gallines i galls que presenten unes característiques comunes i que eren freqüents a la comarca del Baix Llobregat, en especial a la zona del delta.


Els galls i gallines de la Raça Catalana del Prat han de presentar unes característiques comunes d’acord amb el patró establert. És sobretot en el seu característic colorit que aquest aviram és fàcilment identificable.

Els pollastres i capons del Prat són alimentats amb un 80% de cereals amb una duració de criança mínima de 90 dies i cada unitat de venda porta una etiqueta numerada amb el segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP), que és el segell de qualitat atorgat per la Unió Europea els aliments de més qualitat del continent. El pollastre del Prat és l’únic de l’ Estat espanyol que ha estat reconegut amb aquesta Denominació Específica.

Font: ACN i http://www.pollastredelprat.org

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here