Viladecans, Sant Boi i El Prat, participen en el concurs Contenidor d’Or, concurs impulsat per Ecovidrio, que premia el compromís de la ciutadania amb el reciclatge del vidre

A la iniciativa també s’hi han sumat, a part de les tres ciutats baixllobregatines, Badalona, ​​Girona, Lleida, Rubí, Sant Cugat, Tarragona, i Vilanova i la Geltrú; que competiràn per fer-se amb el guardó. 

La iniciativa té com a objectiu incrementar la taxa de reciclatge de vidre (és a dir, els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant) als municipis participants, a partir de la mobilització de la ciutadania, així com posar en valor els beneficis ambientals, socials i econòmics del reciclatge.

PREMIS MENSUALS I UN GRAN GUANYADOR FINAL

La competició, que ha arrencat aquest novembre i fins el 30 d’abril de 2018, establirà mes a mes una comparativa amb les dades de recollida de l’any anterior al municipi. El concurs es basa en que cada ciutat superi la seva pròpia taxa de reciclatge de vidre. D’aquesta manera, la que aconsegueixi un major increment, per sobre de la resta de participants, serà la guanyadora.

El municipi que més augmenti, en percentatge, el vidre reciclat, s’alçarà amb El Contenidor d’Or, el trofeu que lluirà en un espai emblemàtic de la ciutat en reconeixement al compromís de tots els veïns i veïnes amb el reciclatge del vidre i que restarà visible durant tot el mes com a senyal de triomf.

En finalitzar els sis mesos del concurs, el municipi que més augmenti la taxa de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat. 

VILADECANS 

A Viladecans, els agents cívics ja han començat a distribuir cartells i fullets del concurs entre les entitats i edificis municipals amb l’objectiu de donar a conèixer la iniciativa entre els ciutadans i ciutadanes. 

Han proposat tres projectes per portar a terme en cas de resultar guanyadors: ‘Els arbres dels nadons’, on es plantarien 12 arbres en honor al nous ciutadans i ciutadanes; ‘Viladecans Bee Happy’, per seguir estudiant les abelles com a indicadors mediambientals i ‘Balcons verds’, l’objectiu del qual es generar un espai de les vivendes exteriors i verds, on es puguin descobrir balcons que destaquen per la seva expressió botànica.

SANT BOI 

Sant Boi és una ciutat compromesa amb la recollida selectiva de residus. Les accions fetes darrerament han permès passar de reciclar 957.000 kg de vidre (11,5 kg per habitant) l’any 2014 a 1.020.000 kg (12,4 kg per habitant) l’any 2016. La ciutat compta a dia d’avui amb 290 contenidors de recollida selectiva de vidre.

El desplegament d’un nou sistema de recollida bilateral l’últim trimestre de 2016 -que va comportar l’increment del nombre de contenidors de recollida selectiva- i la implicació creixent de la ciutadania són les principals raons que expliquen aquest increment.

Font: Ajuntament de Viladecans i Ajuntament de Sant Boi 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here