Viladecans organitza demà un gran acte festiu per protestar contra els empresonaments polítics. Tot gestionat des dels òrgans locals del Comitè de Defensa de la República (CDR), Òmnium i l’ANC, el Parc de la Marina serà testimoni d’una celebració repleta de música, humor i fideuà.

Ara farà més de dos mesos des que la CUP col·locava el ball com a línia vermella tot citant Emma Goldman, “Si no puc ballar no és la meva revolució” citava el vídeo promocional. Fa tan sols un dia, a Sant Feliu de Llobregat, s’organitzava l’acte de Música por la identidad, per recordar les Àvies de la Plaza de Mayo i els seus familiars desapareguts. I demà, a Viladecans, s’hi tornaran a trobar el ball i la música com a eix central de la reivindicació política. Una tendència a l’alça.

Tant és així que, en l’esdeveniment que recaptarà diners per a la denominada Caixa de Resistència pels Presos Polítics, “més de 50 músics s’han ofert per actuar gratuïtament”, ens explica Gabriel Català, de l’organització. Més concretament, “Gossos ens va trucar ahir mateix per dir-nos que hi volien ser” recorda Català i, per a ocasions futures, assegura que des de Txarango s’han mostrat també disposats.

D’entre els confirmats de cartell, obrint les activitats, hi seran tres DJ’s baixllobregatins des de les 11h (Xavi Dekker, Cristina BTS i Aitor BTS). A les 12:30h serà el torn del cantant del grup Brams i regidor al govern cupaire de Berga, Titot, que farà una breu actuació abans que l’humorista Toni Albà pugi a fer el seu monòleg.

Gabriel Català, contrariat amb el govern local, celebra un acte d’aquestes característiques a Viladecans, “el poble més explotat pel PSC, juntament amb l’Hospitalet, i que de manera més descarada aprova i recolza el 155”. Per aquest motiu, l’organitzador denuncia una campanya de boicot contra les accions vinculades a l’independentisme. Segons Català, el govern municipal ha activat una brigada de neteja especial per retirar els cartells de la Festa Solidària cada dia de les últimes dues setmanes. Uns cartells que, segons ell, es col·loquen als comerços favorables a la promoció i als espais de mobiliari urbà habilitats per llei.

També esmenta una guerra bruta d’organització d’esdeveniments culturals per competir amb la Festa per l’alliberament dels presos polítics. Es refereix als Jocs al carrer del mateix diumenge al Parc de Can Calmer, a la Jugateca ambiental al Parc de la Torre-roja o al Ioga en família, a la Plaça Europa.

Tot i així, fins ara, la compra de tiquets mostra unes grans xifres, es congratula l’organització. Més de 500 comensals estan confirmats actualment i s’espera que demà sobrepassin els 1.500. “Tenint en compte que va començar amb la idea d’una xocolatada popular, no està malament” afirma Català.

Durant el dia brollaran també activitats lúdiques per als més petits, així com grups musicals de diversa índole, com els Julay’s, la República Rumbera, l’Orquestra Tropical o Som Guineus. Tot plegat es donarà per finalitzat passades les 18h, quan s’intentarà reproduir la forma d’un llaç amb la il·luminació dels telèfons mòbils dels presents.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here