Tot i la baixa incidència, això suposa un increment de l’11% respecte de l’any passat, quan només utilitzaven el servei un 0,67% de les víctimes

Durant els deu primers mesos de 2017, un 11,6% de les víctimes de violència masclista han sol·licitat assistència jurídica prèvia a la denúncia, el que representa un 11% més que el 2015, quan només va arriba al 0,67% de les víctimes. Són les dades que han fet públiques aquest dilluns des del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

La Comissió de Dones Advocades considera essencial l’acompanyament i l’assistència lletrada a la víctima al moment d’interposar la denúncia. Des de l’ICAB, s’ha volgut denunciar la xacra de la violència masclista que adopta múltiples formes, ja sigui física, psicològica, sexual i d’abusos o econòmica.

L’ICAB també ha fet especial atenció al fet que en els deu primers mesos del 2017, en només un 37,3% de les dones víctimes de la violència masclista que disposen d’un advocat o advocada assignat/a de torn d’ofici s’ha celebrat la compareixença per a adoptar mesures de protecció, tres punts per sota de la de l’any passat.

Per això, la Comissió ha reclamat l’aplicació de mesures de tutela cautelar penal per tal d’aconseguir una protecció immediata de la víctima que es trobi en una posició de risc. Les dades fetes públiques per l’ICAB fan referència a la seva àrea d’influència: Arenys de Mar, Badalona, Barcelona, Berga, Cornellà de Llobregat, Gavà, L’Hospitalet de Llobregat, Igualada, Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here