El candidat del PSC el 21-D, Miquel Iceta, ha retret al cap de llista del PPC, Xavier García Albiol, les seves paraules d”A por ellos’ en el seu míting d’inici de campanya i ha valorat que aquestes formes i llenguatge “no són propis de la campanya sinó més aviat de taverna”.

En declaracions als mitjans, junt amb representants de treballadors i treballadores de l’Aeroport del Prat amb els que s’ha trobat al local del socialistes pratencs, Iceta ha dit que tal i com mostren els resultats que donen les enquestes al PPC, les paraules d’Albiol “es comenten per si mateixes”.

El socialista ha dit que la campanya electoral no ha de ser “escenari de lluita partidista acarnissada” sinó de contrast de propostes polítiques.

El candidat a la presidència de la Generalitat ha explicat aquest matí que, si els socialistes arriben a la presidència de la Generalitat, “s’ampliaran un 5% els mitjans humans i d’inspecció de treball” en un pla molt semblant al realitzat pel Govern Balear dirigit per la socialista Francina Armengol, i que “ha donat grans fruits en temes de regularització i drets laborals”. Iceta considera que en 4 anys “hauríem de ser capaços de fer aflorar 100.000 contractes, que haurien de passar d’estar en situació irregular a ser legalitzats, de temporals a indefinits i de mitja jornada a jornada sencera”. Tot això ho ha explicat en un matí en el qual ha realitzat un esmorzar amb emprenedors i s’ha trobat amb treballadors i sindicalistes per tractar el problema de l’atur i de la precarietat laboral. “Estem a favor de les empreses i dels emprenedors, però d’aquells que juguen net” ha afirmat Iceta, que ha recordat que l’atur segueix sent un problema important del país, situant-se en un 12%,i un 30% en el cas dels joves:  “hi ha molta feina a fer en aquest terreny” ha avisat.

Preguntat per la decisió del jutge Larena de retirar les ordres d’extradició dels membres del govern a Brussel·les, Iceta ho ha valorat com “una bona notícia”. “Estem a favor d’una campanya el més normal possible. Ahir vàrem tenir la mala notícia que la decisió del canvi de mesures cautelars no va acollir a tots els membres del govern a la presó ni a Jordi Cuixart ni Jordi Sánchez. La decisió de Larena d’avui permet normalitzar una mica les coses”. En aquest sentit el candidat socialista ha recordat que els socialistes “volem evitar que la política catalana es converteixi en crònica judicial i que es normalitzi la situació com més aviat millor. Per això volem que els catalans i catalanes decideixin el 21 de desembre canviar de rumb i encetar la via del diàleg, la negociació i el pacte”.

Sobre l’enquesta del CIS, Iceta ha fet notar que el PSC és el partit que més creix i que hi ha aproximadament un milió de catalans i catalanes que volen votar però encara no saben a qui. Respecte a això, Iceta considera que el PSC “mostra un camí que pot agradar a la gran majoria de catalans i catalanes”. Iceta ha considerat “un gran estímul” que la majoria de catalans el prefereixin com a president davant qualsevol altre candidat, fet que considera “un gran factor de decisió de vot” i s’ha mostrat optimista davant els resultats que la formació pugui treure el 21 de desembre. El Primer Secretari del PSC creu que “no hi haurà una majoria d’independentistes” i que això “obre pas a una alternativa”, considerant el PSC com la que té més opcions “pel suport ciutadà que rebrà i per la possibilitat de fer pactes parlamentaris per aconseguir la investidura i convertir-me en el 131è president de Catalunya” ha conclòs.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here