Inés Arrimadas li té presa la mida a Cornellà. “Sempre que venim, desbordem tot el que planifiquem” deia fa un mes al Citilab cornellenc. Avui, per no fer curt, i tenint en compte que l’últim cop van quedar-se prop de 300 persones sense entrar, segons La Vanguardia, han optat pel segur: el Parc de la Ribera. Un escenari on ha pogut desplegar el seu càstig al govern independentista “mentider” alhora que posicionar-se com una opció fiable per a resoldre “els problemes del dia a dia de la gent”.

I, de fet, bona part del discurs de la candidata a Presidenta de la Generalitat és calcat al que va proclamar un mes enrere a Cornellà, quan encara era pre-campanya, així com al debat de TVE de dijous passat. Amb tres línies bàsiques. Acabar amb el procés, col·locar-se com l’únic partit fort totalment fidel a la Constitució i col·locar els problemes dels ciutadans i emprenedors a la primera línia política.

Ha insistit en els hits de la campanya: “Menys independència i més dependència” fent bona la dada que subratllen des de Ciutadans, que diu que Catalunya és la segona comunitat autònoma amb menys inversió en el servei a persones amb dependència. “La gent vol viure contenta, vol dormir tranquil·la”, en referència a l’estat d’incertesa actual. I el ja pregonat “ara sí votarem, amb urnes de veritat”.

Ara bé, si a algú en concret li ha tocat el rebre amb especial duresa, aquest ha estat l’independentisme, personificat per la líder taronja en “Puigdemont, Rovira i Forcadell” i el seu govern. La candidata ha qualificat de “món de fantasia” el pla de futur del sobiranisme. I en una de les seves propostes d’activar serveis socials i acció política, ha destacat que la Comissió de Salut del Parlament fa un any que no es reuneix perquè, segons Arrimadas, “la seva presidenta – fent referència a Alba Vergés (ERC) – estava massa ocupada amb altres assumptes”.

En comparació amb les seves pròpies aparicions a debats – i amb altres mítins de candidats d’altres partits – el to d’Arrimadas no ha estat gens bel·ligerant, sinó conciliador. Se sentia còmoda a Cornellà. El càntic brullava sovint en pauses dramàtiques: “Presidenta, Presidenta”. I, desmentint mites, el públic era variat. Tietes amb el WhatsApp preparat, noies joves amb el lateral rapat, nois amb camisa i amb xandall, homes grans de renec fàcil i dones amb ganes de sortir a la televisió. I gairebé tots amb la banderola del triple cor de Ciutadans.

Abans, però, havia encetat l’acte Daniel Martínez, portaveu del grup taronja a Cornellà, on és tercera força a l’Ajuntament, amb 3 escons. Martínez, visiblement superat per l’emoció d’un novell al costat d’una líder, ha apel·lat a una victòria de Ciutadans com a únic camí possible pel canvi social. I tammateix, ha recordat una conversa amb Inés Arrimadas temps enrere, ella li deia “T’imagines que un dia jo fos Presidenta i tu alcalde?”, i ell ha respost avui que “el principi d’aquell somni comença el 21D”.

I entremig d’ells, el destraler. Juan Carlos Girauta, portaveu de Ciudadanos al Congrés dels Diputats, ha pujat al faristol amb la veu de burleta i la desqualificació per bandera. Ha desmembrat les vergonyes de cada partit rival un per un, destacant que els socialistes són uns “acomplexats”, i encara ha tingut temps per catalogar de creadors de “mentides i odi” als mitjans públics com TV3 i Catalunya Ràdio, així com a “l’escola adoctrinadora”.

En definitiva, l’estrella ha estat Inés Arrimadas, que sembla cada cop més conscient que ja no li fa falta arreplegar vots de la dreta, i ara va cap a l’esquerra. D’aquí que el seu discurs plantegi un tarannà cada cop més social. Una tàctica, però, que almenys resulta convincent entre els seus seguidors, que entre la massa xiuxiejaven “aquesta noia té pinta de no fallar-nos”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here