Astorament al Prat de Llobregat. Allà on la majoria de la ciutadania veu un vídeo promocional de l’esperit nadalenc inocu, el grup municipal del Partit Popular veu “fanatisme ideològic i adoctrinament dels menors” en clau independentista.

És una queixa que el portaveu popular, Miguel Ángel Ochoa, ha fet pública avui mateix. El motiu: una silueta groga al final del vídeo que, segons Ochoa, és una “clara al·lusió als llaços grocs utilitzats pels independentistes per demanar l’alliberament dels presos polítics”. També critica la lletra de la cançó, adduent que conté unes referències inequívoques al procés sobirnista. Les frases assenyalades són les següents:

“No tindrem por”
“Per un món millor”
“Units tindrem força”

El regidor de l’oposició s’ha estés en les seves denúncies catalogant “d’inadmissible” que el govern pratenc “hagi utilitzat un vídeo promocional dirigit als més petits per fer campanya a favor de l’independentisme”.

El més curiós de la situació és que l’Ajuntament del Prat és gobernat per ICV i el PSC, i no per cap partit vinculat al procés independentista. Segons les declaracions d’Anna Martín, coordinadora d’Iniciativa per Catalunya Verds al municipi baixllobregatí, a elBaix.cat, “aquest atac esbiaixat del PP respon a les ànsies per polemitzar que han seguit els darrers mesos” i “en cap cas la voluntat del vídeo va en la línia del que apunta Ochoa”.

Accentuant el surrealisme de la situació, Martín ha assegurat que “pensava que es tractava d’una broma” mentre ho llegia. Una reacció que s’ha estés entre la majoria de la ciutadania que, segons la també regidora d’Igualtat, Joventut i Solidaritat, s’ha quedat “al·lucinant”.

El vídeo, a més, està dirigit per Toni Garcia, un artista del Prat que ha col·laborat en diverses promocions artístiques al llarg dels darrers anys, “amb un gran reconeixement” segons Martín, i que mai havia causat una polèmica relacionada amb la temàtica actual. La regidora d’ICV ha aclarit que això és una simple “promoció de l’arribada del Nadal i els Reis Mags” i ha qualificat les acusacions del Partit Popular “d’una aberració que només busca fer política de blocs“.

El vídeo en qüestió:

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here