Endesa ha invertit 123.000 euros per renovar cinc centres de transformació de Molins de Rei (Baix Llobregat). L’actuació ha permès reforçar-los i telecomandar-los per millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric al municipi

Aquesta reforma ha consistit en la substitució de les tradicionals cabines de les unitats per unes d’última tecnologia, molt més compactes i fàcils de maniobrar.

Aquestes, incorporen un gas de característiques aïllants que aporta major seguretat per a les persones que han de manipular-les. També les fa més robustes de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució.

Alhora, gairebé no requereixen intervencions de manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei.

Els nous centres de transformació estan dotats d’equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els dispositius de maniobra del centre de transformació des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona.

Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries i s’agilita la resolució i el temps d’interrupció del subministrament elèctric.

Aquests treballs formen part dels plans d’inversió de la companyia en aquesta comarca.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here