El 2018 substitueix el 2017 a tot arreu. A tot arreu menys a Cervelló. Si l’any passat va suposar la celebració del 40è aniversari del retorn de Josep Tarradellas i el seu ‘Ja sóc aquí’ amb actes per tota Catalunya, el nou any cervelloní manté l’homenatge en el temps per recordar l’arribada del seu fill més il·lustre. Així, demà, a partir de les 12:30h, la Plaça de l’Ajuntament s’engalanarà per commemorar la tornada de Tarradellas al seu poble natal, el 15 de gener de 1978.

L’acte serà més festiu que solemne, seguint el record d’aquell dia quatre dècades enrere. La proposta és “reviure l’arribada del President” als mateixos escenaris i recorregut de l’efemèride i s’anima, fins i tot, a anar “vestits com fa 40 anys”. I, en consonància, hi haurà espai per als castells, les sardanes, un vermut popular i música dels anys 70 amanint la jornada.

També es podrà gaudir d’una exposició vers el protagonista del dia, aquell 125è President de la Generalitat obligat a marxar a l’exili francès durant 38 anys a causa de la repressió franquista. I es recorrerà, fent honor a la seva figura més íntima, el camí del dia quan va tornar a Cervelló, recordant la retrobada amb els seus amics i l’entitat més veterana del municipi, la Coral Diana.

Tot això formarà part d’un dia d’homenatge especialment cervelloní. Si bé el 23 d’octubre de l’any passat ja se’l va retre honors amb la presència del conseller Jordi Turull a l’església de Santa Maria de Cervelló, en relació al seu retorn a Catalunya, aquest cop serà un record més autòcton, íntim. Del que va significar per al petit municipi del Baix Llobregat rebre el seu veí i nomenar-lo fill predilecte.

Així s’inicia un 2018 que, a més, representa el 30è aniversari de la defunció de Tarradellas (10 de juny de 1988). Tanmateix, l’acte de demà és essencialment festiu amb el record per bandera d’aquell “Cervelló, ja sóc aquí”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here