A Cervelló el clima polític comença l’any encés. Fins i tot en dia de disbauxa. Si diumenge passat se celebrava el 40è aniversari del retorn de Josep Tarradellas al seu poble natal, tant n’era. A uns veïns els havia arribat una multa de 400 euros per haver penjat llaços grocs el passat 8 de novembre van fer sentir i veure. Quan l’actor que representava al president va desitjar que ningú hagués “d’estar a l’exili per les seves idees polítiques”, la comitiva de protesta va bramar. El mateix ajuntament que havia organitzat l’acte en honor a Tarradellas els multava per solidaritzar-se amb els empresonats.

El càstig econòmic a aquells ciutadans que van col·locar iconografia reivindicativa al mobiliari urbà ha estat denunciat amb vehemècia pel grup d’Esquerra Republicana a Cervelló. Segons un comunicat del partit, aquesta directriu autoritzada pel mateix Ajuntament, en tant que consta sota la signatura del regidor socialista Juan Santiago, hauria de suposar la destitució del responsable i, en cas contrari, la dimissió de l’alcalde, José Ignacio Aparicio (PSC).

Segons la nota de premsa de l’Agència Catalana de Notícies, el portaveu d’ERC, Josep Ramon Mut, ha fet constar que, durant el dia de vaga general, la policia local va identificar als diversos ciutadans que han començat a rebre les notificacions econòmiques durant l’última setmana. El delicte: penjar llaços grocs per demanar l’alliberament dels llavors empresonats Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i part del govern cessat.

I, augmentant el rebombori, segons el mateix comunicat republicà, la tinenta d’alcalde Cristina Martínez (PSC) hauria arribat a explicar la decisió argumentant que Santiago “va signar els decrets sense llegir-los”. Tot i així, després s’ha desmentit, segons l’ACN. No obstant, el grup municipal d’Esquerra manté la demanda de destitució sobre el regidor socialista per “negligència en l’actuació de les seves funcions”.

D’altra banda, aquest diari no ha aconseguit contactar amb el govern ni els seus representants. Tampoc han fet cap comunicat de partit, cap activitat a les xarxes socials de l’Ajuntament, ni cap publicació al portal web municipal.

Avui, quan es compleixen tres mesos des que ‘els Jordis’ van entrar a presó, Esquerra Republicana ha promogut via Twitter la concentració davant l’Ajuntament i ha esperonat a “no tenir por i portar els llaços grocs”. L’enèsima mostra d’una confrontació entre el govern cervelloní i l’oposició republicana. Un distanciament que, per la banda d’ERC, ha arribat a qualificar-se de “persecució”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here