L’Ajuntament de Castelldefels presentarà un requeriment administratiu al departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per recuperar els 2,8 milions euros que s’haurien d’haver destinat a les escoles bressol entre els cursos 2012-2013 i 2017-2018. Una sentència del TSJC reconeix el dret dels ajuntaments a reclamar aquest deute

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Castelldefels convida la Generalitat a resoldre la situació per la via política. Si no és resolt abans d’un mes des de la presentació del requeriment, el govern local presentarà un recurs contenciós. Des del curs 2012-13, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Castelldefels han cobert la part que li corresponia a la Generalitat amb recursos econòmics d’ambdues administracions.

“Entenem que les escoles bressol tenen un paper fonamental en el desenvolupament dels infants i en la contribució a la igualtat d’oportunitats. Una bona educació i nutrició a la etapa 0-3 es tradueix en una etapa de millora escolar. A Castelldefels treballem per una educació inclusiva com a eina de cohesió social”, ha expressat l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC).

“En aquest sentit, lamentem que el Govern que hi va haver a Castelldefels durant la legislatura 2011-2015 no reclamés els diners que s’haurien d’haver destinat des del curs 2012-2013. Nosaltres sí ho farem. Com a Equip de Govern tenim l’obligació de defensar els interessos de la ciutadania” ha afegit l’alcaldessa.

Per la seva part, la regidora d’educació, Nathalie Langer (Movem), ha manifestat que “la Llei d’Educació reconeix el caràcter educatiu de l’etapa 0-3 i, per tant, les escoles bressol tenen una funció social prioritària per tal que els infants es puguin desenvolupar en condicions d’igualtat i puguin rebre atenció específica, si és necessari, amb la detecció precoç de possibles dificultats de tot tipus” i ha afegit que “des de l’Ajuntament hem apostat pel funcionament normal de les nostres escoles bressol malgrat les dificultats econòmiques”.

El deute de la Generalitat amb l’Ajuntament de Castelldefels es xifra exactament en 2.766.080 euros que corresponen, pràcticament a una mitjana de 450.000 euros per cada curs que havia de subvencionar el govern català i que correspon als 1.600 euros per alumne amb què s’havia compromès el govern català.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here