El xef del restaurant de Sant Boi, Marimorena, defensa des de la seva cuina els productes que, entre l’1 de març al 8 d’abril, protagonitzaran les IX Jornades Gastronòmiques del Pota Blava, la Carxofa Prat i el producte fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat

Albert Mendiola va confessar fa uns dies, mentre des de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat li proposaven ser el padrí de la nova edició del Març Gastronòmic, que se li va posar “la pell de Pota Blava” per l’emoció en rebre la proposta, i no podria ser d’una altra manera!

El Cuiner de l’Any és un defensor a ultrança del magnífic rebost del Parc Agrari i les Jornades Gastronòmiques són el marc ideal per potenciar el producte de la comarca del Baix Llobregat, que gastronòmicament viu una revolució.

Abans de tornar a Sant Boi, l’Albert va passar gairebé vuit anys rere els fogons del barceloní Bar Mut, després d’haver-se format amb Martín Berasategui al restaurant guipuscoà del conegut xef i ser cap de cuina al Kursaal (Sant Sebastià). Fa uns anys va decidir tornar als seus orígens i el resultat de la seva aposta ha estat rebre el 19 de novembre el premi de Cuiner de l’Any amb una proposta on el producte de proximitat és al centre del seu discurs i on busca una òptima relació qualitat-preu.

IX Edició de les Jornades Gastronòmiques

L’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i l’Ajuntament del Prat de Llobregat, tornaran a organitzar el Març Gastronòmic, que donarà l’oportunitat de degustar menús elaborats amb el producte fresc i local del Parc Agrari del Baix Llobregat. Per la novena edició, que s’organitza de l’1 de març al 8 d’abril, es treballa perquè se superi l’èxit de l’edició passada: es van servir més de 5000 menús amb 32 restaurants, consolidant l’activitat tant al Baix Llobregat com a Barcelona. També va augmentar el client forà als restaurants de la comarca, sent les jornades gastronòmiques una excusa ideal per fer turisme al Baix Llobregat.

Continua l’aposta de DO Penedès i arriba un company de viatge, Mahou – San Miguel

En l’edició 2018, es consolida la col·laboració amb DO Penedès per promocionar conjuntament la gastronomia de qualitat a través de la potenciació del consum de producte local. La nova incorporació serà Mahou – San Miguel, que iniciarà al Març Gastronòmic la seva primera col·laboració a les Jornades Gastronòmiques, una de les principals activitats de l’AGT i una referència en la promoció dels productes autòctons del Baix Llobregat.

Font: AGT

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here