La sala polivalent de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aerospacial (EETAC) ubicada al campus universitari de la UPC a Castelldefels, aquest 2 de febrer (13h) la cloenda del projecte educatiu Mart XXI. El projecte s’adreça als alumnes de 2on cicle d’ESO amb grans capacitats i potencialitats però que presenten cert risc d’abandonament escolar o baixa motivació.

Amb el pretext de l’establiment d’una colònia al planeta Mart, el projecte té la voluntat d’orientar, estimular i presentar la ciència de manera atractiva als i les joves.

Enguany s’ha celebrat una nova edició del projecte, pel qual han passat 108 alumnes, 36 dels quals han estat de Castelldefels. Durant l’acte, els alumnes exposaran els seus treballs i es lliuraran diplomes als centres i als estudiants que han participat. Aquest any, els centres de Castelldefels que han participat han estat els instituts Josep Lluís Sert, Les  Marines, Mediterrània, Valeria Halinè i el col·legi Felisa Bastida-Petit Món.

L’acte comptarà amb la participació, entre d’altres autoritats, de la regidora d’Educació, Nathalie Langer, el delegat del rector de la UPC, José Manuel Yúfera, i el gerent dels serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona, Jordi Plana.

El Projecte Mart XXI

Mart XXI és un projecte d’acompanyament a l’escolaritat adreçat al alumnat de 2n cicle d’ESO que malgrat tenir capacitat i potencialitats per desenvolupar un sòlid itinerari formatiu presenten cert risc d’abandonament massa prematur dels seus estudis. El projecte té la voluntat d’orientar, motivar, estimular i presentar la ciència de manera atractiva, amb la intenció de reforçar l’autoconfiança i la capacitat de treball en equip.

En aquesta edició han participat 108 alumnes de Castelldefels, Viladecans, Sant Boi, Vallirana i Sant Feliu de Codines. També compta amb la col·laboració de la UPC, i està recolzat per la Gerència dels Serveis d’ Educació de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona. El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, mitjançant els seus centres de secundària, ha estat una part fonamental de Mart XXI.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here