La segona cita anual de la 12a edició de La Mostra Internacional del Baix Llobregat ens portarà autèntiques joies de la cinematografia de l’Amèrica Llatina

Tancada la primera edició del Cicle de Cinema Asiàtic amb xifres històriques, i confirmat així l’èxit de la nova estructura de La Mostra, toca posar la mirada en la propera parada del camí.

El Cicle de Cinema Llatinoamericà arribarà a CineBaix del 15 al 19 de març amb el mateix objectiu de sempre: mostrar pel·lícules que no sempre arriben a les notres pantalles, que mostren realitats allunyades de la nostra i que ens obren la ment a noves cultures i formes de viure.

La segona cita anual de La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat aïlla una de les seccions més potents de la seva programació, on tindrem pel·lícules des de l’Argentina fins a Xile, i on es podrà gaudir d’alguns dels títols més aclamats dels últims anys. Almenys, així ho apunten les primeres confirmacions de la programació oficial: Zama, de Lucrecia Martel, ha estat descrita com a “monumental i arrolladora” pel diari El Mundo, i directament com una “obra maestra” per la revista Fotogramas. La cineasta argentina marca el seu esperadíssim retorn al llargmetratge després d’una dècada per regalar-nos una de les millors pel·lícules de la temporada.

També està confirmat un director sense el que no es pot entendre el cinema xilè contemporani. Parlem de Pablo Larraín, que de la foscor d’El Club (2015) ens transporta a un biopic fantasiós i únic amb Neruda, nominada al Globus d’Or a Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa i que podrem veure a CineBaix al març.

A aquestes dues grans pel·lícules s’uneix Rara de Pepa San Martín i Los perros de Marcela Said (ambdues guardonades amb el premi a Millor Pel·lícula Llatinoamericana al Festival de Sant Sebastià), La novia del desierto de Cecilia Atán y Valeria Pivato (seleccionada al Festival de Cannes) o El botón de Nácar de Patricio Guzmán (Millor Guió al Festival de Berlín).

Com es pot comprovar, el Cicle de Cinema Llatinoamericà arribarà amb pel·lícules de gran èxit internacional i, sobretot, amb una gran presència femenina darrere de les càmeres. No obstant això, haurem d’esperar algunes setmanes per conèixer la totalitat de la programació.

Font: Cinebaix

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here