El grup parlamentari del PSC-Units ha tornat a presentar avui la seva proposta de Llei sobre Aigües Ter-Llobregat que pretén “retornar a un sistema de gestió directa” dels béns i instal·lacions de la Generalitat

“Creiem que la gestió de grans infraestructures, la gestió de les conques i el subministrament fins als dipòsits municipals, ha de ser de pública”, assegura el diputat del grup Jordi Terrades en un comunicat. Els socialistes insisteixen en el seu rebuig al “procés de privatització” d’ATLL: “va suposar utilitzar el servei d’abastiment d’aigua únicament com a font de fiançament públic fer sufragar dèficit, impulsant canvis tarifaris a l’alça”, ha denunciat el grup que agrupa els partits de Miquel Iceta i l’exconseller Ramon Espadaler.

En aquest context, el diputat socialista ha afirmat que la concessió comporta “un augment constant del preu de venda” del metre cúbic d’aigua en alta, que “inevitablement està repercutint en successius increments del preu que paga el consumidor final”. És en aquest context, que ha acusat els governs d’Artur Mas i Carles Puigdemont d’actuar “sempre per la porta del darrere”.

Per tot plegat, el diputat socialista ha fet una crida a considerar l’aigua com un recurs estratègic, de cara a futur. “Tots els indicadors ens alerten que d’aquí a l’any 2050, Catalunya tindrà entre un 8 i un 10% menys de recursos hídrics”, ha alertat Terrades.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here