Les convocatòries fetes arreu de la comarca, tindran lloc avui a les diverses localitats baixllobregatines a les 18 h a cada plaça de la Vila. A més s’ha celebrat un acte unitari a Santa Coloma de Gramanet, amb participació de diversos càrrecs públics del Baix Llobregat

La Plataforma SomEscola ha convocat avui dimecres 28 de febrer a les 18 h concentracions davant els Ajuntaments, en suport al model Educatiu català i a favor de la immersió lingüística.

Precisament, avui s’ha realitzat un acte de Som Escola en defensa de la immersió lingüística, celebrat aquest matí a Santa Coloma de Gramanet, amb l’alcaldessa de Barelona, Ada Colau; de Badalona, Dolors Sabaté; de Santa Coloma, Nuria Parlón; de Sant Cugat, Mercè Conesa i la baixllobregatina alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich.

L’alcaldessa de Sant Vicenç ha destacat, en defensa de la immersió, que el model “va sorgir per evitar la segregació que es produia per raons eonòmiques i oferir a tots els alumnes les mateixes oportunitats”. A més, ha lamentat que “l’ofensiva actual en contra del model d’escola catalana vol generar una segregació per raons ideològiques i polítiques”.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts es va sumar al manifest promogut al 2011.

“Alumne de la immersió”, així s’ha definit l’alcalde de Sant Climent de Llobregat i membre de l’ACM, Isidre Serra, també present a l’acte; que ha assegurat que el model d’immersió garanteix arreu el domini dels alumnes de la llengua catalana i castellana i ha avisat que “si algú s’ho vol carregar” es trobarà les institucions, però també a la ciutadania “al davant” per fer-hi front.

També ha participat de la trobada a Santa Coloma l’alcaldessa accidental de Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz. Muñoz ha exposat que “hem de blindar-nos davant l’atac al model d’èxit d’escola pública que ens cohesiona com a societat i garanteix la igualtat d’oportunitats”.

L’alcaldessa ecosocialista de la capital del Baix Llobregat, ha declarat que “la complicada situació política que vivim a Catalunya no pot ser l’excusa del govern espanyol per posar en risc el model d’immersió lingüística, i avui forces polítiques amb diferents sensibilitats i manera de llegir la situació actual, ens posem d’acord per defensar l’escola cohesionadora catalana”.

A Sant Feliu també hi ha convocada la concentració en suport de SomEscola avui a les 18h davant l’Ajuntament.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here