Amb més de 400 ciutats implicades i 3.000 participants, la Urban Future Global Conference se centra en la sostenibilitat per tenir unes ciutats més habitables

La Urban Future és el punt de trobada més gran del món entre persones compromeses amb impulsar un canvi perquè les ciutats siguin més sostenibles.

Des del dimecres 28 de febrer i fins al divendres 2 de març, les conferències d’arquitectes, experts en mobilitat, urbanistes, científics, representants de Start-Ups, alcaldes, ecologistes o experts en innovació van plantejar les seves propostes per aconseguir aquest repte.

Entre els 230 conferenciants hi va haver també el Director de l’Àrea de Planificació Territorial de l’Ajuntament de Viladecans, Enric Serra, per exposar-hi el projecte de transició energètica Vilawatt.

El projecte Vilawatt

Viladecans ha estat seleccionat per la Unió Europea per a impulsar un pioner projecte de transició energètica des de les ciutats, valorant-se especialment el seu caràcter innovador, participatiu i de comunitat.

Com a resultat, la proposta de l’Ajuntament de Viladecans, impulsada amb el suport d’altres socis catalans especialitzats, està finançada per la Urban Innovative Actions de la Unió Europea, iniciativa que finança projectes innovadors proposats per ciutats de més de 50.000 habitants i que aporten respostes a reptes globals amb solucions mai testades abans.

El projecte de Viladecans va ser un dels 18 projectes escollits entre 378 propostes presentades en la primera convocatòria de la iniciativa. En l’àmbit de la transició energètica es van seleccionar també els projectes París (França) i Göteborg (Suècia).

Font: Ajuntament de Viladecans

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here