L’AMB confia que l’ACA aturarà la pujada de la tarifa d’aigua en alta prevista per al 2018 després de la sentència que anul·la la privatització d’ATLL

El vicepresident de Medi Ambient de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Eloi Badia, ha anunciat una baixada del preu de l’aigua potable de l’1,65% als 23 municipis de l’àrea metropolitana que abasteix Aigües de Barcelona (Agbar), el que suposa 3 euros per rebut, segons ha dit.

La revisió a la baixa s’explica principalment perquè l’AMB no inclou en els costos l’increment de l’11,8% de la tarifa d’aigua en alta del servei d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) previst per aquest any i aprovat el passat desembre per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). “Creiem que tenim elements sòlids per no imputar aquest cost”, ha afirmat Badia, que ha confiat que després de la sentència del Tribunal Suprem que anul·la la privatització d’ATLL, l’ACA suspendrà la pujada tarifària.

Així doncs l’AMB s’avança a la decisió de la Generalitat que ha convocat un consell de xarxa d’ATLL extraordinari per analitzar les vies possibles per suspendre-ho. Badia ha assegurat que no hi ha “cap excusa” per no aturar l’increment de tarifa. A part de l’estalvi que preveu en la compra d’aigua en alta a l’ATLL, la rebaixa també inclou la revisió d’altres costos que reverteixen la pujada tarifaria del 3,7% sol·licitada per Agbar per al 2018. La mesura haurà de ser aprovada per la Comissió de Preus de Catalunya i ratificada pel Consell Metropolità de l’AMB.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here